Placinta cu mere galbene este un desert clasic si aromat, care poate fi pregatit usor si rapid. Urmatoarea reteta poate fi realizata cu usurinta in bucataria dvs.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 4 mere galbene
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol, amestecati faina, untul taiat bucatele, zaharul, oul si praful de sare. Framantati aluatul pana devine elastic si omogen.
  2. Rulati aluatul intr-o foaie subtire, cu o grosime de aproximativ 0,5 cm.
  3. Asezati foaia de aluat intr-o tava de tartă unsa cu unt si intindeti-o astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tavii.
  4. Taiati merele in jumatati, indepartati samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati merele in tava peste foaia de aluat.
  5. Presarati scortisoara si esenta de vanilie peste mere.
  6. Ruleaza marginile foii de aluat spre interior pentru a acoperi merele.
  7. Presarati zahar pudra peste intreaga suprafata a placintei.
  8. Coaceti placinta la 180°C timp de 40-45 minute sau pana cand aluatul este auriu si merele sunt fierte.
  9. Lasati placinta sa se raceasca si serviti-o calda, presarata cu zahar pudra.

Acesta este un desert versatil, care poate fi servit la micul dejun, pranz sau cina, alaturi de un pahar de lapte sau ceai. Placinta cu mere galbene poate fi, de asemenea, personalizata prin adaugarea de stafide, nuca sau scortisoara in plus.

Placinta cu mere galbene poate fi un desert perfect pentru a impresiona oaspetii sau familia. In plus, poate fi o metoda excelenta pentru a folosi merele in exces din gradina sau din piete. Daca doriti sa obtineti un gust mai intens, puteti adauga mai multa scortisoara sau sa inlocuiti merele galbene cu mere acrisoare, care vor oferi o nota acida placuta. De asemenea, puteti adauga si o lingura de faina de migdale sau nuca macinata, care vor adauga o textura crocanta si o aroma puternica.

Atunci cand coaceti placinta cu mere, este important sa nu uitati sa verificati cu o scobitoare sau cu o furculita daca merele sunt fierte complet. In caz contrar, placinta nu va avea consistenta dorita si va fi mai mult un aluat ud, in loc de o placinta crocanta si pufoasa.

Serviti placinta calda, cu un cub de unt sau cu o inghetata de vanilie sau de smantana. Poate fi, de asemenea, presarata cu zahar pudra sau servita cu sirop de artar sau cu gem de fructe. Placinta cu mere poate fi, de asemenea, pregatita in avans si pastrata in frigider sau congelator pentru o perioada mai lunga de timp.

In concluzie, placinta cu mere galbene este un desert usor de pregatit, care poate fi personalizat in functie de gusturile personale si poate fi servit la orice masa sau la orice moment al zilei. Incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de un desert cu adevarat delicios!

Placinta cu mere galbene poate fi adaptata pentru a se potrivi cu orice gust sau preferinta. Adaugarea de scortisoara, faina de migdale sau nuca poate imbunatati aroma si textura. Se poate servi calda sau rece, cu unt sau inghetata. Poti pastra placinta in frigider sau congelator pentru momentele de dorinta. Incearca aceasta reteta acasa si bucura-te de un desert savuros!

Poftă bună!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*