Ingrediente:

 • aluat pentru pizza (fie cumparat, fie facut in casa)
 • sos de rosii
 • mozzarella sau branza de pizza
 • sunca afumata
 • salam de pepperoni
 • crenvursti de pui
 • ceapa rosie, taiata in jumatate si apoi felii subtiri
 • ardei verde, taiat in jumatate si apoi felii subtiri
 • oregano uscat
 • ulei de masline

Instructiuni:

 1. Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, adica circa 250°C.
 2. Intindeti aluatul pentru pizza pe o foaie de copt, astfel incat sa aveti o forma rotunda sau patrata.
 3. Acoperiti baza de pizza cu sos de rosii, lasand marginile libere.
 4. Adaugati branza sau mozzarella rasa uniform pe toata suprafata pizza.
 5. Adaugati sunca afumata, salam de pepperoni, crenvursti de pui, ceapa rosie si ardei verde.
 6. Presarati oregano uscat si un strop de ulei de masline.
 7. Introduceti pizza in cuptorul preincalzit si coaceti timp de 10-12 minute sau pana cand aluatul devine auriu si crocant.
 8. Scoateți pizza din cuptor, taiati-o in patru sau opt bucati si serviti-o calda.

Pizza Stil Chicago poate fi personalizata in functie de preferinte, astfel incat sa contina orice ingrediente doriti. De exemplu, puteti adauga si ciuperci sau anghinare taiate in felii sau legume precum vinete sau rosii cherry.

Reteta pentru Pizza Stil Chicago poate fi modificată în funcție de preferințele individuale, dar ingredientele de bază sunt aceleași. Una dintre cele mai importante componente ale acestui tip de pizza este aluatul. Aluatul Stil Chicago este cunoscut pentru faptul că este foarte gros și poate fi tăiat în bucăți mari, similar cu un corn dog. Acest aluat poate fi gătit acasă sau cumpărat din magazin, dar este important să se mențină același tip de textură și consistență pentru a obține autenticitatea Stilului Chicago.

Sosul este, de asemenea, esențial pentru această pizza. Acesta este de obicei un sos de tomate ușor și nu prea acru, care poate fi preparat acasă sau cumpărat din magazin. Următoarele ingrediente sunt adăugate în mod tradițional pe pizza: mozzarella, pepperoni, cârnați, ciuperci, ardei și roșii. Acestea sunt adăugate într-o manieră echilibrată astfel încât să se obțină un echilibru perfect între toate aromele și texturile.

Este important să se acorde atenție la cuptorul în care este gătită pizza. Pizza Stil Chicago este adesea gătită într-un cuptor cu lemne, care oferă o crustă crocantă și o interior moale și ușor umed. Dacă nu aveți acces la un astfel de cuptor, puteți folosi cuptorul din bucătărie, setat la cea mai înaltă temperatură posibilă.

În final, Pizza Stil Chicago este servită tăiată în bucăți mari, care pot fi prăjite înainte sau după coacere. Acest tip de pizza poate fi personalizat cu diferite ingrediente și condimente, astfel încât să se obțină o experiență unică de fiecare dată. În orice caz, nu există nimic mai satisfăcător decât o pizza Stil Chicago fierbinte, crocantă și plină de arome delicioase.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]