Ingrediente:

 • Aluat de pizza (făcut în casă sau cumpărat)
 • Sos de roșii (făcut în casă sau cumpărat)
 • Mozzarella proaspătă, tăiată în felii sau rasă
 • Frunze proaspete de busuioc
 • Ulei de măsline extravirgin
 • Sare și piper, după gust

Instructiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul la maxim (450-500°F / 230-260°C).
 2. Întindeți aluatul de pizza pe o tavă de pizza sau pe o placă pentru cuptor.
 3. Adăugați sosul de roșii pe aluat, întinzându-l uniform.
 4. Adăugați mozzarella proaspătă pe sos.
 5. Stropiți cu ulei de măsline extravirgin și condimentați cu sare și piper, după gust.
 6. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 10-15 minute, sau până când crusta este aurie și brânza fierbinte și topită.
 7. Scoateți pizza din cuptor și presărați frunzele proaspete de busuioc deasupra.
 8. Tăiați și serviți imediat.

Această pizza Margherita este o variantă clasică și simplă a pizzei, care se bazează pe ingrediente proaspete și de calitate. Blend-ul de sos de roșii și mozzarella topită cu frunze de busuioc proaspete și ulei de măsline crează un echilibru perfect de arome și texturi.

Pentru a adăuga un plus de gust, puteți experimenta cu adăugarea unui strat subțire de prosciutto sau pancetta sau a unor roșii cherry proaspete tăiate în jumătăți.

Indiferent de ingredientele pe care le alegeți, această pizza Margherita va fi întotdeauna o alegere gustoasă și ușoară pentru o cină sau o gustare.

Pizza Margherita este una dintre cele mai populare și mai apreciate pizze din lume, cunoscută pentru combinația sa de ingrediente simple, dar de calitate. Acest tip de pizza a fost inventat pentru prima dată la pizzeria Brandi din Napoli, Italia, în secolul XIX. Originar, această pizza era gândită să reprezinte culorile drapelei italiene: alb pentru mozzarella, verde pentru busuioc și roșu pentru sosul de roșii.

Pentru a obține o pizza Margherita perfectă, este important să utilizați ingrediente proaspete și de calitate. Un aluat de pizza făcut în casă poate fi o alegere excelentă, deoarece vă permite să controlați ingredientele și textura. Dacă nu aveți timp sau abilități să faceți aluatul, puteți cumpăra unul gata făcut din comerț, însă alegeți unul de calitate superioară.

Sosul de roșii utilizat pe pizza Margherita trebuie să fie proaspăt și simplu, cu arome delicate de roșii, usturoi, busuioc și sare. Dacă doriți, puteți face sosul acasă sau puteți cumpăra unul gata făcut din comerț.

Mozzarella proaspătă este esențială pentru pizza Margherita, deoarece oferă o textură cremoasă și un gust fin. Încercați să alegeți o mozzarella de calitate superioară, fie proaspăt tăiată în felii sau rasă.

Frunzele proaspete de busuioc adaugă un plus de arome și textură la pizza, așa că nu skimpiți pe acest ingredient. Încercați să folosiți busuioc proaspăt, nu uscat, și adăugați-l la sfârșitul procesului de coacere, astfel încât să-și păstreze aroma și culoarea.

Uleiul de măsline extravirgin poate fi utilizat pentru a adăuga un plus de arome și pentru a îmbunătăți textura crustei. Alegeți un ulei de calitate superioar

Pizza Margherita este o alegere excelentă pentru cei care își doresc o pizza cu un gust simplu și autentic, care să evoce gustul tradițional al Itaiei. Este, de asemenea, una dintre opțiunile ideale pentru cei care preferă să evite ingredientele cu gust puternic, astfel încât să poată savura gustul autentic al ingredientelor.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]