Ingrediente:

  • 1 kg faina alba
  • 1 plic drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 500 ml apa calduta
  • Sos de rosii
  • Branza rasa (mozzarella sau cheddar)
  • Ingrediente pentru topping (ex: pepperoni, ciuperci, ardei gras, sunca, masline)

Mod de preparare:

  1. Incepeti prin amestecarea fainii, sarea si drojdia intr-un bol mare. Adaugati uleiul si apa calduta si amestecati bine.
  2. Framantati aluatul pana devine neted si elastic, apoi lasati-l sa creasca intr-un loc cald acoperit cu un prosop umed timp de aproximativ 30-45 minute.
  3. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, intindeti-l intr-o tava de pizza sau intr-o tava rotunda.
  4. Intindeti sosul de rosii peste aluat, adaugati branza rasa si ingredientele pentru topping.
  5. Introduceti pizza in cuptorul preincalzit la 220°C si gatiti timp de 15-20 minute sau pana cand crusta devine aurie si frumoasa, iar branza este topita si rumenita.
  6. Serviti calda si savurati-va pizza de casa!

Nota: Puteti face si aluatul in masina de paine sau cu ajutorul unui robot de bucatarie, urmand instructiunile din manualul de utilizare.

Aceasta reteta de pizza de casa este foarte versatila, puteti sa va jucati cu ingredientele si sa creati propriile combinatii de toppinguri, sau sa incercati diferite tipuri de branza sau sosuri. Este mai sanatoasa si mai gustoasa decat pizza cumparata si va permite sa va bucurati de un preparat delicios, facut chiar de voi acasa.

Daca doriti sa obtineti o crusta crocanta si pufoasa, puteti incerca sa prajiti crusta inainte de a adauga toppingurile. Puteti face acest lucru prin intinderea aluatului in tava, apoi prin intinderea cu ulei si sare si prin introducerea in cuptor pentru aproximativ 5-7 minute, sau pana cand crusta incepe sa se rumeneasca. Dupa aceea, adaugati sosul de rosii, branza si toppingurile si introduceti inapoi in cuptor pentru a termina de coacere.

Exista si alte metode pentru a obtine o crusta crocanta si pufoasa, cum ar fi prin adaugarea de zahar sau miere in aluat, sau prin adaugarea de malai sau faina integrala.

In ceea ce priveste toppingurile, puteti sa va jucati cu diferite combinatii si sa le adaptati la gusturile dumneavoastra. De exemplu, puteti adauga ciuperci si ardei gras pentru o pizza vegetara, sau puteti adauga pepperoni si sunca pentru o pizza mai traditionala. Puteti, de asemenea, sa adaugati ierburi proaspete, cum ar fi busuioc sau cimbru, sau sa adaugati ulei de masline sau parmezan ras pentru un plus de aroma.

In general, aceasta reteta de pizza de casa este usor de adaptat si permite sa creati o pizza delicioasa si personalizata, care va va incanta familia si prietenii. Este o reteta foarte versatila, se poate face cu aluat dospit sau ne-dospit, cu sau fara drojdie, cu sau fara ulei, cu sau fara sare, totul depinde de preferintele fiecaruia. Pizza de casa va permite sa va bucurati de un preparat delicios si sanatos, facut chiar de voi acasa.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*