Ingrediente:

  • Aluat pentru pizza (gata preparat sau facut in casa)
  • Sos de pizza (gata preparat sau facut din rosii, ulei de masline, sare si piper)
  • Branza mozzarella (rucsac sau taiata cuburi)
  • Sunca (taite felii subtiri)
  • Ciuperci (curatate si taiate felii sau taiate cuburi)
  • Ulei de masline (optional)
  • Oregano (optional)
  • Sare si piper (optional)

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 220°C.
  2. Intindeti aluatul pentru pizza pe o suprafata pudrata cu faina sau pe o hartie de copt, astfel incat sa aveti o forma rotunda sau ovala.
  3. Impartiti sosul de pizza uniform pe aluat, evitand marginea exterioara.
  4. Adaugati branza mozzarella taiata cuburi sau rasa peste sos.
  5. Adaugati sunca si ciupercile taiate felii sau cuburi deasupra branzei.
  6. Optionale: presarati ulei de masline si putina sare si piper peste ingredientele de pe pizza si adaugati putina oregano.
  7. Coaceti pizza in cuptor timp de 12-15 minute, sau pana cand aluatul devine crocant si branza s-a topit.
  8. Serviti pizza calda si savurati o pizza cu sunca si ciuperci, perfecta pentru o cina sau o seara petrecuta cu familia sau prietenii.

Aceasta reteta este usor personalizabila, putand adauga sau inlocui ingrediente in functie de preferinte. De exemplu, puteti adauga ardei gras sau masline pentru un plus de savoare si culoare, sau puteti inlocui branza mozzarella cu alt tip de branza daca preferati. Indiferent de ingredientele alese, aceasta reteta de pizza cu sunca si ciuperci va fi intotdeauna o alegere buna pentru o masa delicioasa.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta de pizza cu sunca si ciuperci sunt urmatoarele: aluat de pizza, sos de pizza, branza mozzarella, sunca de curcan sau sunca de porc, ciuperci proaspete sau congelate, ulei de masline, busuioc proaspat sau uscat, sare si piper.

Pentru a prepara aluatul de pizza, amestecati faina, drojdia, sarea si apa calduta intr-un bol mare. Framantati aluatul pana devine elastic si neted, apoi acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa creasca timp de 30 de minute.

Intre timp, curatati ciupercile si taiati-le in felii. Caliti sunca si ciupercile in ulei de masline timp de cateva minute, pana cand sunt aurii.

Intindeti aluatul de pizza pe o suprafata de lucru floured, apoi transferati-l pe o tava de pizza. Adaugati sosul de pizza pe aluat, apoi presarati branza mozzarella rasa. Adaugati sunca si ciupercile calite peste branza, apoi presarati busuioc proaspat sau uscat.

Bagati tava cu pizza la cuptorul preincalzit la 220°C si coaceti pizza timp de 15-20 de minute, pana cand crusta este aurie si crocanta.

Serviti pizza fierbinte, presarand putin sare si piper dupa gust. Aceasta reteta de pizza cu sunca si ciuperci este o alegere excelenta pentru o cina rapida si usoara, sau pentru o masa in familie sau cu prietenii.

Poftă bună!