Ingrediente:
- aluat pentru pizza
- ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 200 g spanac proaspat
- sare si piper, dupa gust
- 200 g mozzarella, taiata cubulete
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri de smantana sau crema de branza
- 2 oua
Instructiuni:
- Incalziti cuptorul la 220°C.
- Intindeti aluatul pentru pizza pe o suprafata de lucru, acoperind o tava de pizza.
- Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie medie si adaugati ceapa, usturoiul si spanacul. Gatiti pana ce spanacul este inmuiat si ceapa devine moale, aproximativ 5-7 minute.
- Adaugati sare si piper dupa gust.
- Intindeti smantana sau crema de branza pe aluatul pentru pizza, apoi adaugati mozzarella taiata cubulete.
- Adaugati spanacul gatit peste mozzarella.
- In un bol, amestecati ouale cu parmezan ras si turnati amestecul peste pizza.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, sau pana ce crusta este aurie si crocanta.
- Scoateti pizza din cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a o taia si a o servi.
Pizza cu spanac este o alegere sanatoasa si delicioasa, care poate fi personalizata in functie de preferinte. Puteti adauga, de asemenea, alte ingrediente, cum ar fi ciuperci sau rosii cherry, pentru a adauga mai multa savoare. Serviti aceasta pizza calda si bucurati-va de un pranz sau cina plina de gust!
Pizza cu spanac poate fi un mod delicios si usor de a include mai multe legume si proteine in dieta dvs. In plus, acest tip de pizza poate fi personalizat in functie de preferintele dvs. alimentare si gustative. Daca sunteti vegan sau intolerant la lactoza, puteti inlocui mozzarella cu branza vegana si smantana cu o optiune non-lactate, cum ar fi tofu sau oamenii de soia.
Cand cumparati ingredientele, asigurati-va ca alegeti un aluat pentru pizza proaspat sau congelat, sau puteti chiar sa-l faceti in casa. Uleiul de masline este un ingredient cheie in aceasta reteta, asa ca nu ezitati sa investiti intr-un ulei de masline de calitate. Spanacul proaspat este, de asemenea, important pentru a obtine un gust maxim, dar puteti folosi si spanac congelat, daca este necesar.
In timp ce pizza cu spanac poate fi gatita in cuptor, aceasta poate fi de asemenea pregatita pe gratar, in special vara. Adaugati doar aluatul pentru pizza pe gratar si coaceti-l pana ce devine crocant, apoi adaugati restul ingredientelor si coaceti pana ce sunt gata. Aceasta poate fi o modalitate amuzanta si usoara de a prepara o cina pentru familie sau prieteni, in special cand sunteti afara la gratar.
In general, pizza cu spanac poate fi un fel de mancare sanatos, gustos si versatil, care poate fi preparat in mai multe modalitati. Experimentati cu diferite ingrediente si ajustati reteta in functie de preferintele dvs., astfel incat sa va bucurati de fiecare data de o pizza delicioasa.
Pentru a personaliza pizza cu spanac, puteti adauga alte legume sau proteine. De exemplu, puteti adauga ciuperci, rosii sau ardei pentru a adauga mai multe arome si texturi. De asemenea, puteti adauga sunca sau bacon pentru a adauga mai multa proteina si savoare.
Atunci cand preparati pizza cu spanac, este important sa nu adaugati prea mult spanac. Este tentant sa adaugati mai mult spanac decat este necesar, dar acest lucru poate face pizza prea moale si poate distorsiona gustul. Asigurati-va ca spanacul este curatat si uscat bine inainte de a fi adaugat pe pizza.
In plus, puteti adauga mai mult ulei de masline sau smantana pentru a adauga mai multa umiditate si cremozitate. De asemenea, puteti adauga mai multa sare sau piper pentru a adauga mai multa savoare. Experimentati cu diferite arome si condimente pentru a gasi combinatia perfecta pentru dvs.
In general, pizza cu spanac poate fi un fel de mancare gustos si versatil, care poate fi adaptat in functie de preferintele dvs. alimentare si gustative. Fie ca o gatiti in cuptor sau pe gratar, aceasta poate fi o modalitate rapida si usoara de a prepara o cina delicioasa pentru intreaga familie. Deci, haideti sa incercati aceasta reteta acum si sa bucurati de pizza cu spanac!
Poftă bună!
Post Views: 1.453
Related Posts:
- Rețetă pizză italiană, Rețetă Simpl Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizză italiană: Ingrediente: 500g făină 300ml apă călduță 7g drojdie uscată 1 linguriță de sare 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella topping-uri după preferință (ex. ciuperci, ardei, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Pentru prepararea aluatului, amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați drojdia și amestecați ușor. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugați uleiul și apa călduță. Amestecați cu o lingură de lemn sau cu mâinile până se formează un aluat omogen. Puneți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământați timp de 5-10 minute…
- Aluat pizza retetă italiană, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Aluat pizza retetă italiană: Ingrediente: 500 grame făină de grâu 300 ml apă călduță 1 plic de drojdie uscată (7 grame) 1 linguriță de zahăr 1 linguriță de sare 3 linguri de ulei de măsline Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Adaugă uleiul de măsline și apa călduță și amestecă până când obții un aluat omogen. Pregătește suprafața de lucru cu un strat subțire de făină și frământă aluatul timp de 5-10 minute, până când devine elastic și neted. Pune aluatul înapoi în bolul curat, acoperă-l cu un prosop…
- Supă cremă de spanac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă cremă de spanac: Ingrediente: 1 ceapa medie, tocata fin 2 catei de usturoi, pisati 500 g de spanac proaspat sau congelat 1 litru de supa de legume 1/2 cana de smantana lichida sare si piper, dupa gust ulei de masline Instrucțiuni : Incepeti prin a incalzi uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se inabuse pana cand devin aurii si moi. Adaugati spanacul si lasati-l sa se inabuse pana cand se inmoaie si isi reduce volumul. Adaugati supa de legume si lasati amestecul sa fiarba timp de 10-15…
- Pizza cu mozzarella și roșii, rețetă italiană gustoasă Pizza cu mozzarella și roșii este un clasic italian care pune în valoare aromele de bază ale pizza-ului, oferind o combinație simplă și delicioasă. În cele ce urmează vă prezentăm o rețetă clasică pentru pizza cu mozzarella și roșii. Ingrediente: Aluat de pizza (pregătit acasă sau cumpărat din magazin) Sos de roșii Mozzarella rasă Roșii feliate subțire Ulei de măsline Oregano uscat Sare și piper Instrucțiuni: Încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Întindeți aluatul pe o foaie de copt acoperită cu făină și întindeți sosul de roșii uniform peste el, păstrând un spațiu de aproximativ 2,5 cm în jurul…
- Pizza Pepperoni, rețetă italiană gustoasă Ingrediente: Aluat pentru pizza (fie cumparat din comert, fie facut in casa) Sos de rosii Mozzarella sau branza de pizza Pepperoni ( felii subtiri de salam picant) Oregano Ulei de masline Instructiuni: Preincalziti cuptorul la 220-230°C Intindeti aluatul pentru pizza pe o tava unsa cu ulei de masline sau tapetata cu hartie de copt. Impartiti sosul de rosii pe toata suprafata aluatului, evitand marginea. Adaugati branza rasa sau mozzarella pe tot aluatul, acoperind sosul. Adaugati pepperoni sau orice alte ingrediente dorite pe pizza (rosii, ciuperci, ardei, masline, etc.). Presarati putin oregano si ulei de masline. Introduceti tava in cuptor si…
- Pizza cu usturoi prăjit pui și spanac, rețetă… Ingrediente: Aluat pentru pizza (făcut acasă sau cumpărat) 2-3 căței de usturoi 1 pui (tăiat în bucăți mici) 1 pahar de spanac proaspat 1/2 ceapa (taiata fin) 1 cana de branza rasa (mozzarella sau cheddar) 2-3 linguri de ulei de masline Sare si piper dupa gust Instrucțiuni: Încălziți cuptorul la 220°C. Pregătiți usturoiul prin tocare sau zdrobire și încălziți uleiul de masline într-o tigaie. Adăugați usturoiul și frăgeziti-l pana devine auriu. Adăugați bucățile de pui în tigaie și gătiți-le pana sunt bine fierte, apoi adăugați ceapa taiata si gatiti-le impreuna pana ce ceapa devine moale. Adăugați spanacul proaspat și sare…
- Pizza cu branză de capră, rețetă italiană gustoasă Reteta Pizza cu branza de capra este o variatie delicioasa a clasicei retete de pizza, care se bucura de un gust subtil si cremos, oferit de branza de capra. Urmatoarele sunt ingredientele si instructiunile necesare pentru a prepara aceasta reteta: Ingrediente: Aluat pentru pizza (se poate cumpara sau se poate pregati acasa) Sos de rosii (se poate cumpara sau se poate pregati acasa) Branza de capra Masline negre Ceapa rosie Usturoi Busuioc proaspat Ulei de masline Sare si piper dupa gust Instructiuni: Preincalziti cuptorul la 220°C. Intindeti aluatul pentru pizza pe o tava pentru pizza sau pe o suprafata curata.…
- Pizza Caprese, rețetă italiană gustoasă Pizza Caprese este o reteta clasica italiana care combina ingrediente simple si gustoase intr-un mod echilibrat. Pizza este preparata cu sos de rosii, mozzarella proaspata, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: Aluat pentru pizza Sos de rosii Mozzarella proaspata Busuioc proaspat Ulei de masline Instructiuni: Preincalziti cuptorul la 220°C. Intindeti aluatul pentru pizza pe o tava sau pe o piatra pentru pizza. Impartiti sosul de rosii uniform pe aluat. Taiati mozzarella proaspata in bucati mici si distribuiti-le uniform peste sosul de rosii. Adaugati frunzele proaspete de busuioc peste mozzarella. Presarati ulei de masline peste pizza. Introduceti tava in cuptor si…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
- Pizza Caprese, rețetă italiană gustoasă Pizza Caprese este o pizza clasică italiană, care combină ingrediente simple și proaspete pentru a crea un gust autentic și delicios. Această pizza se bazează pe roșii proaspete, mozzarella proaspătă și frunze de basilic, care sunt adăugate pe o crustă fină și crocantă de pizza. Ingrediente: Aluat pentru pizza Sos de roșii Mozzarella proaspătă Roșii proaspete Frunze de basilic proaspete Ulei de măsline Sare și piper negru, după gust Instrucțiuni: Preîncălziți cuptorul la 220°C. Întindeți aluatul pentru pizza pe o tavă de pizza sau pe o suprafață de lucru ușor pudrată cu făină. Așezați sosul de roșii peste aluatul pentru…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]