Pizza cu salam este o opțiune clasică și delicioasă pentru orice iubitor de pizza. Cu o crustă crocantă și o varietate de ingrediente gustoase, această rețetă este ușor de făcut acasă și perfectă pentru a fi împărțită cu prietenii sau familia.

Ingrediente:

 • Aluat pentru pizza (poți folosi o rețetă de aluat pentru pizza clasică sau poți cumpăra aluatul gata pregătit)
 • Sos de roșii (poți folosi sos de roșii clasic sau poți adăuga arome precum usturoi, oregano sau busuioc)
 • Salam tăiat felii (poți folosi orice tip de salam preferi, cum ar fi salam picant, salam Milano sau salam de pui)
 • Brânză mozzarella rasă
 • Oregano sau alte ierburi pentru arome

Instrucțiuni:

 1. Preîncălzește cuptorul la temperatura recomandată de rețeta ta de aluat.
 2. Întinde aluatul pentru pizza pe o suprafață presărată cu făină, apoi pune-l într-o tavă de pizza unsă cu ulei sau pe o foaie de copt presărată cu făină.
 3. Acoperă aluatul cu sosul de roșii, lăsând un spațiu mic la marginea pizzei pentru crusta crocantă.
 4. Presară brânza mozzarella rasă pe deasupra sosului de roșii.
 5. Adaugă felii de salam pe deasupra brânzei mozzarella, asigurându-te că acoperi toată suprafața pizzei.
 6. Presară oregano sau alte ierburi pentru arome pe deasupra pizzei.
 7. Pune pizza în cuptorul preîncălzit și las-o să se coacă până când crusta este rumenită și crocantă, iar brânza este topită și aurie, timpul de coacere va depinde de grosimea crustei și temperatura cuptorului.
 8. Scoate pizza din cuptor și las-o să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o taia și a o servi.

Această rețetă simplă și delicioasă de pizza cu salam poate fi personalizată cu ingrediente preferate, cum ar fi legume tăiate sau ciuperci, pentru a adăuga un plus de gust și nutriție. Bucură-te de această rețetă rapidă și ușoară de pizza cu salam la cină sau la o petrecere cu prietenii!

Pizza cu salam, cunoscută și sub numele de pizza Pepperoni, este una dintre cele mai populare variații ale acestui fel de mâncare italian. Această pizza este considerată un clasic în majoritatea restaurantelor de pizza și poate fi făcută acasă cu ușurință folosind ingrediente simple.

Pentru a prepara o pizza cu salam, veți avea nevoie de aluat pentru pizza, sos de roșii, salam tăiat subțire și mozzarella rasă. Puteți adăuga și alți condimente, cum ar fi oregano sau ardei iute, pentru a obține un gust mai intens.

Primul pas în prepararea unei pizza cu salam este prepararea aluatului. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Adăugați apa caldă și uleiul și amestecați până când se formează o cocă. Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ o oră.

După ce aluatul s-a dublat în volum, preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius și pregătiți o tavă de pizza, presărând făină pe ea. Răsuciți aluatul într-un cerc și așezați-l pe tava pregătită. Puneți sosul de roșii pe deasupra aluatului și distribuiți-l uniform. Adăugați salamul tăiat subțire și apoi mozzarella rasă.

Puneți tava în cuptor și coaceți pizza timp de 12-15 minute sau până când crusta este crocantă și a primit o culoare frumoasă. Scoateți tava din cuptor și lăsați pizza să se răcească timp de câteva minute înainte de a o tăia și a o servi.

Pizza cu salam este o opțiune delicioasă și simplă pentru cineva care vrea să pregătească o pizza acasă. Poate fi personalizată în funcție de gustul fiecăruia, adăugând diverse ingrediente precum legume, ciuperci sau chiar ardei iute, pentru a obține un gust picant. Cu puțină experiență, veți putea să pregătiți o pizza cu salam perfectă la fiecare încercare.

O altă variantă a pizza cu salam este pizza cu salam picant, unde se adaugă ardeiul iute în compoziție pentru un gust mai intens. Această pizza este potrivită pentru iubitorii de mâncare picantă și poate fi servită cu sos de roșii și brânză parmezan deasupra.

Indiferent de preferințele culinare, pizza cu salam este o alegere potrivită pentru o cină rapidă și satisfăcătoare. Această pizza poate fi adaptată la preferințele fiecăruia și poate fi pregătită acasă cu ușurință, folosind ingrediente simple și aluat pentru pizza preparat în casă sau cumpărat din magazin.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]