Ingrediente:

  • Aluat de pizza (500g faina, apa calduta, drojdie, sare)
  • 100g branza Gorgonzola
  • 100g branza Feta
  • 100g branza Roquefort
  • 100g branza Camembert
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri busuioc proaspat tocat

Mod de preparare:

  1. Incepe prin a pregati aluatul de pizza. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si drojdia. Adauga apa calduta si uleiul de masline si amesteca pana se formeaza o coca. Transfera coca pe masa de lucru si framanta bine timp de 10 minute. Inveleste bolul cu folie de plastic si lasa aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
  2. Preincalzeste cuptorul la 220°C.
  3. Intinde aluatul de pizza pe o suprafata pudrata cu faina. Pune branzeturile taiate cubulete peste aluat, lasand putin spatiu intre ele.
  4. Peste branzeturi, adauga usturoiul zdrobit si busuiocul proaspat.
  5. Transfera pizza in cuptor si coace timp de 15-20 minute sau pana cand crusta este aurie si crocanta.
  6. Scoate pizza din cuptor, taie in bucati si serveste calda.

Pizza cu patru branzeturi este o reteta clasica si delicioasa, care combina diferite arome si texturi. Branzeturile bogate si cremoase se topesc pe crusta crocanta, creand un contrast perfect. Acest tip de pizza este perfect pentru cei care iubesc branzeturile si sunt in cautarea unui fel de mancare savuros si satios.

Aceasta reteta poate fi usor personalizata in functie de preferinte si ingredientele disponibile. De exemplu, puteti adauga si sunca sau salam pentru a adauga un plus de savoare si textura crocanta. De asemenea, puteti folosi orice combinatie de branzeturi preferati, precum mozzarella, provolone, parmezan sau romano.

In plus, daca doriti o pizza mai ușoara, puteti folosi un aluat fin si crocant, precum cel cu baza de la Margherita. In acest caz, se recomanda sa se reduca cantitatea de branzeturi pentru a evita prea multa umiditate pe crusta.

Pizza cu patru branzeturi poate fi servita ca un fel principal sau ca o gustare, fiind o alegere perfecta pentru o seara petrecuta acasa sau pentru o cina cu prietenii. Poti servi aceasta pizza cu o salata verde sau cu un sos de usturoi pentru a completeaza aromele si textura.

In general, aceasta reteta este usor de pregatit si poate fi realizata in doar cateva minute, fiind ideala pentru o cina rapida si gustoasa. Asadar, indiferent daca esti un bucatar experimentat sau un incepator, reteta pizza cu patru branzeturi este o alegere sigura pentru orice ocazie.

In ceea ce priveste ingredientele, puteti folosi branzeturile preferate, precum mozzarella, gorgonzola, parmezan si fontina. Acestea pot fi taiate cuburi sau rase, in functie de preferinte. De asemenea, puteti folosi sunca sau salam pentru a adauga un plus de savoare si textura crocanta.

In ceea ce priveste aluatul, puteti folosi un aluat de pizza gata preparat sau puteti pregati aluatul acasa, din faina, drojdie, sare si apa calduta. Daca pregatiti aluatul acasa, acesta poate fi intins si modelat in forma dorita, fiind important sa se lase sa creasca cel putin 30 de minute inainte de a fi intins si adaugat ingredientele.

In timp ce pizza se coace in cuptor, puteti pregati sosul de pizza, din rosii proaspete sau din conserva, ulei de masline, sare si piper, sau puteti folosi un sos de pizza gata preparat. Inainte de a fi adaugat ingredientele, aluatul poate fi uns cu ulei de masline sau sos de pizza, pentru a se obtine o crusta crocanta si savuroasa.

In general, aceasta reteta poate fi usor personalizata in functie de preferinte si ingredientele disponibile, fiind ideala pentru o cina rapida si gustoasa, sau pentru o seara petrecuta acasa cu prietenii si familia. Asadar, nu ezitati sa incercati reteta pizza cu patru branzeturi pentru a va bucura de o pizza delicioasa si satioasa.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]