Ingrediente:

 • Aluat pentru pizza (proaspăt sau congelat)
 • 1-2 linguri de ulei de masline
 • 2-3 cepe medii, tăiate în jumătăți și apoi fiecare jumătate în felii subțiri
 • 1 lingură de zahăr
 • 2 căni de sos de pizza
 • 2 căni de mozzarella rasă
 • 1/4 cană de parmezan ras
 • 1/4 cană de brânză feta, crumbled
 • Frunze proaspete de busuioc

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul la 450°F.
 2. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de masline la foc mediu. Adăugați ceapa și amestecați frecvent, până se înmuie (aproximativ 5 minute).
 3. Adăugați zahărul și continuati să amestecați până ce ceapa devine aurie și caramelizată (aproximativ 10 minute).
 4. Întindeți aluatul pentru pizza pe o tavă de copt sau pe o piatră de pizza, astfel încât să aveți o crustă subțire și uniformă.
 5. Adăugați sosul de pizza peste crustă, apoi adăugați ceapa caramelizată în mod egal.
 6. Presărați mozzarella, parmezanul și brânza feta peste ceapă.
 7. Introduceți tava în cuptor și coaceți până când crusta devine aurie și bubbly (aproximativ 15 minute).
 8. Scoateți din cuptor și presărați frunzele de busuioc proaspete.
 9. Taiați pizza în bucăți și serviți cald.

Această pizza cu ceapă caramelizată oferă un echilibru perfect între dulceața cepei și acrișoara brânzei, cu o crustă crocantă și o bază cremoasă de mozzarella. Este perfectă pentru o seară de film sau pentru o cină între prieteni, și poate fi ușor personalizată cu adaosuri suplimentare, cum ar fi roșii, ardei sau jalapenos pentru un plus de căldură. De asemenea, puteți încerca să adăugați usturoi sau ierburi proaspete pentru un plus de arome.

Pentru a face această pizza și mai sănătoasă, puteți folosi un aluat pentru pizza făcut din făină integrală sau făină de grâu brun. De asemenea, puteți folosi un sos de pizza cu conținut redus de sodiu și puteți reduce cantitatea de brânză folosită pentru a reduce conținutul de grăsimi.

Ceapa caramelizată poate fi pregătită cu câteva ore înainte de a pregăti pizza, astfel încât să puteți sărisi peste această etapă când vine vorba de a pregăti pizza. De asemenea, puteți congela ceapa caramelizată pentru a o avea la îndemână ori de câte ori doriți să pregătiți această pizza.

Nu uitați să vă bucurați de această pizza cu ceapă caramelizată alături de un pahar de vin roșu sau de o bere rece, pentru a completa experiența. Poate că acest lucru va deveni rapid una dintre pizzele tale preferate!

Este important să nu supraîncărcați pizza cu prea multă ceapă caramelizată sau cu prea multă brânză, deoarece acest lucru poate face ca pizza să devină prea uleioasă sau prea coptă. Este important să găsiți echilibrul perfect între ingrediente pentru a obține o pizza cu un gust delicios și echilibrat.

Puteți experimenta cu diferite sortimente de brânză, cum ar fi parmesan sau gouda, pentru a adăuga un plus de gust și textură la această pizza. De asemenea, puteți adăuga un strat subțire de prosciutto sau pancetta pentru a adăuga un plus de savoare și un contrast delicios de texturi.

Încercați să folosiți un aluat de pizza proaspăt, fie cumpărat sau făcut în casă, pentru a obține o crustă crocantă și pufoasă. Dacă folosiți aluat pregătit, încercați să îl întindeți cât mai subțire posibil pentru a obține o crustă mai crocantă și mai subțire.

Nu uitați că această pizza cu ceapă caramelizată poate fi personalizată în funcție de preferințele personale. Adăugați sau eliminați ingrediente după cum doriți pentru a obține o pizza perfectă pentru dvs.!

Poftă bună!