Ingrediente:

  • 1 kg de urzici proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 cana de lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de unt sau ulei de masline

Instructiuni:

  1. Inainte de a incepe prepararea piureului, curatati cu atentie urzicile, indepartand eventualele frunze maro sau uscate.
  2. Puneti urzicile curatate intr-o oala mare si acoperiti cu apa. Adaugati sare si fierbeti timp de 10-15 minute sau pana cand urzicile sunt moi.
  3. In timp ce urzicile fierb, presati si tocati usturoiul.
  4. Dupa ce urzicile sunt fierte, scurgeti-le si transferati-le intr-un vas de blender. Adaugati usturoiul, laptele, sare si piper si blenduiti pana cand obtineti o compozitie fina si omogena.
  5. Inainte de a servi, caliti piureul pe foc mic cu unt sau ulei de masline pentru a-i da un gust mai bogat si mai intens.
  6. Piureul de urzici cu usturoi poate fi servit cald sau rece, ca acompaniament pentru carne sau peste, sau chiar ca un fel principal cu oua sau branza deasupra.

Nota: Urzicile au un continut bogat de vitamine si minerale esentiale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, fier si calciu si consumul de urzici este recomandat pentru a beneficia de acestea si pentru a te mentine sanatos.

In plus, piureul de urzici cu usturoi poate fi imbunatatit cu adaugarea de alte legume sau chiar branza, cum ar fi spanac sau branza feta, pentru a-i adauga un plus de savoare si textura.

Daca doriti sa obtineti un piure mai consistent, puteti adauga si putin amidon de porumb sau faina de grau, amestecand cu piureul inainte de a-l cali.

In cazul in care nu doriti sa adaugati lapte, puteti inlocui cu smantana sau chiar cu iaurt pentru a obtine un piure mai consistent si mai cremos.

In ceea ce priveste servirea, piureul de urzici cu usturoi poate fi servit ca acompaniament pentru carne sau peste, sau chiar ca un fel principal cu oua sau branza deasupra.

Este o reteta sanatoasa si delicioasa care poate fi preparata cu usurinta acasa si care poate fi adaptata in functie de preferintele fiecaruia. Este o modalitate excelenta de a introduce urzicile in dieta si de a beneficia de toate beneficiile nutritive pe care acestea le ofera.

Inainte de a incepe pregatirea piureului de urzici, asigurati-va ca ati curatat si spalat bine urzicile, eliminand orice ramure sau frunze deteriorate.

Usturoiul se poate adauga proaspat sau oparit inainte de a fi amestecat cu urzicile. Daca alegeti sa il adaugati proaspat, asigurati-va ca il curatati si il taiati marunt inainte de a fi adaugat in piure.

Dupa ce ati pregatit ingredientele, incepeti prin a cali usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei de masline sau unt. Adaugati urzicile si acoperiti cu un capac pentru a permite urzicilor sa se inmoaie.

Dupa ce urzicile s-au inmuiat, amestecati-le cu usturoiul si adaugati lapte sau smantana sau iaurt, si sare si piper dupa gust. Amestecati bine si fierbeti pentru cateva minute, pana cand piureul se ingroasa.

Pentru a obtine o textura mai fina, puteti mixa piureul cu un blender sau un mixer. Inainte de a servi, puteti adauga putin ulei de masline sau unt peste piure pentru a-i da un plus de savoare si pentru a-l face mai cremos.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*