Ingrediente:

 • 500g făină albă
 • 1 lingură sare
 • 1 lingură zahăr
 • 1 lingură drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă
 • 200 ml apă călduță
 • 75 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

 1. Se amestecă făina, sarea și zahărul într-un bol mare.
 2. Se adaugă drojdia în apa călduță și se lasă să se activeze timp de 5-10 minute.
 3. Se adaugă apa cu drojdie și uleiul la amestecul de făină și se amestecă bine până se formează o aluat.
 4. Se frământă bine aluatul timp de 10 minute până devine neted și elastic.
 5. Se lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, sau până când a crescut la dublul volumului inițial.
 6. Se întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară subțire și se rulează cu umpluturile dorite (de exemplu, carne tocată, legume, brânză, ierburi).
 7. Se așază pita într-o tavă unsă cu ulei și se coace la cuptor preîncălzit la 220°C timp de 15-20 minute.

Pita turcească sau börek este o felie de aluat umplut cu diverse ingrediente, care se găsește în multe țări din Orientul Mijlociu și Balcani. Această delicatesă poate fi umplută cu carne tocată, legume, brânză, ierburi sau alte ingrediente la alegere. Deși poate fi gătită în mai multe forme, cele mai populare sunt rolele sau plăcintele în formă de triunghi.

Ingredientele pentru aluat sunt destul de simple și sunt ușor de găsit în orice magazin alimentar. Făina albă, sarea, zahărul și drojdia sunt amestecate împreună într-un bol mare, apoi se adaugă apa călduță în care a fost activată drojdia și uleiul vegetal. Aluatul este apoi frământat timp de 10 minute până devine neted și elastic și apoi se lasă să crească timp de o oră sau până când a crescut la dublul volumului inițial.

Când aluatul a crescut, se întinde subțire într-o formă dreptunghiulară sau circulară, apoi se umple cu ingredientele dorite. Se rulează cu atenție sau se împachetează în formă de triunghi sau cochilie, apoi se așază într-o tavă unsă cu ulei și se coace la cuptor preîncălzit la 220°C timp de 15-20 minute.

Pita turcească poate fi servită caldă sau rece și poate fi preparată cu usurință acasă sau cumpărată gata preparată din magazine sau din localurile de tip fast-food. Este o alegere populară pentru micul dejun sau prânz, dar poate fi servită și ca gustare sau cină. Pita turcească este, de asemenea, o alegere populară pentru mesele festive sau ocaziile speciale, datorită versatilității și ușurinței sale de pregătire.

Țara de origine a pitei turcești este controversată, deoarece această delicatesă este cunoscută și apreciată în multe țări din Orientul Mijlociu și Balcani. Cu toate acestea, una dintre originile sale cele mai cunoscute se află în Turcia, unde pita turcească este un element important al culturii culinare.

Există o varietate de umpluturi pentru pita turcească, inclusiv umpluturile de carne tocată, legume, brânză, ierburi sau alte ingrediente la alegere. Deși poate fi gătită în mai multe forme, cele mai populare sunt rolele sau plăcintele în formă de triunghi.

Pita turcească poate fi gătită acasă sau cumpărată gata preparată din magazine sau localuri de tip fast-food. Este o alegere populară pentru micul dejun sau prânz, dar poate fi servită și ca gustare sau cină.

În plus, pita turcească este ușor de personalizat, astfel încât fiecare poate să se bucure de o combinație unică de ingrediente. Este, de asemenea, o alegere ideală pentru mesele festive sau ocaziile speciale, deoarece poate fi pregătită în avans și poate fi servită caldă sau rece.

În concluzie, pita turcească este un fel de mâncare versatil și delicios, care poate fi adaptat la gusturile individuale și este ușor de pregătit. Este un element important al culturii culinare din multe țări din Orientul Mijlociu și Balcani și este o alegere populară pentru mesele de zi cu zi sau ocaziile speciale.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]