Reteta de pilaf de legume la cuptor este o mancare sanatoasa si delicioasa, care este usor de preparat si poate fi servita ca un fel principal sau ca o garnitura.

Ingrediente:

  • 1 ceapa, tocata
  • 2 morcovi, taiati cubulete
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cana de orez basmati
  • 2 cani de apa sau supa de legume
  • sare si piper, dupa gust
  • Optional: legume suplimentare precum broccoli, fasole verde, mazare sau ardei gras
  • Optional: 1 lingura de unt sau ulei de cocos pentru uns tava

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa, morcovii si ardeiul. Caliti legumele pentru 5-7 minute, sau pana cand sunt incep sa se inmoaie.
  3. Adaugati orezul si amestecati bine, prajind timp de 1-2 minute.
  4. Adaugati apa sau supa de legume, sare si piper si amestecati bine. Daca doriti, puteti adauga si alte legume sau ierburi aromatice.
  5. Transferati amestecul intr-o tava de cuptor unsa cu unt sau ulei de cocos. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti in cuptor pentru 20 minute.
  6. Dupa 20 minute, inlaturati folia de aluminiu si coaceti pentru inca 15-20 minute, sau pana cand orezul este fiert si legumele sunt bine coapte.
  7. Serviti cald si bucurati-va de o masa delicioasa si sanatoasa!

Poti adauga si carne de pui sau vita sau chiar peste pentru a fi si mai satios. De asemenea, poti adauga si ierburi si condimente dupa gustul tau personal.

Modalitati de a personaliza reteta pilaf de legume la cuptor:

  • Adaugati carne de pui sau vita, precum si condimente precum oregano, cimbrul sau cimbru pentru a adauga mai multa aroma si a face mancarea mai satioasa
  • Adaugati ierburi proaspete precum patrunjel sau cilantro pentru a adauga mai multa aroma si a face mancarea mai frumoasa
  • Adaugati nucsoara, scortisoara sau ghimbir pentru a adauga o aroma dulce si delicioasa
  • Adaugati lamaie sau lamaie verde pentru a adauga un pic de aciditate si a face mancarea mai proaspata
  • Adaugati fasole sau mazare pentru a adauga mai multa proteina si a face mancarea mai satioasa
  • Adaugati quinoa sau orz in loc de orez pentru a adauga mai multa fibre si nutrienti
  • Adaugati fulgi de ovaz sau fulgi de porumb pentru a adauga mai multa crocanta si a face mancarea mai interesanta

Pilaful de legume la cuptor poate fi servit ca un fel principal sau ca o garnitura si poate fi personalizat in functie de preferintele si nevoile dvs. Alaturi de o salata sau o supa, acesta poate fi o masa completa si delicioasa pentru intreaga familie.

De asemenea, acest pilaf poate fi facut si in avans si pastrat in frigider pentru mesele de mai tarziu sau poate fi inghetat pentru a fi folosit mai tarziu. In plus, poti adauga mai multe legume sau carne pentru a face pilaful mai satios.

In general, reteta de pilaf de legume la cuptor este o modalitate excelenta de a introduce mai multe legume in alimentatia ta si de a te bucura de o masa delicioasa si sanatoasa. Experimenteaza cu diferite legume si condimente si descopera care sunt preferatele tale

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*