PIFTIE DE CURCAN, Rețetă Simplă

PIFTIE DE CURCAN, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă prezint o rețetă simplă și delicioasă – piftie de curcan. Această mâncare tradițională românească este perfectă pentru a fi servită la o petrecere sau la o masă festivă. Piftia de curcan are o textură gelatinoasă și un gust intens, fiind un aperitiv apreciat de toți gurmanzii. Iată cum puteți pregăti această rețetă simplă și delicioasă.

Ingrediente necesare pentru PIFTIE DE CURCAN, Rețetă Simplă

 • 1 curcan întreg (aproximativ 3-4 kg)
 • 1-2 cepe
 • 3-4 morcovi
 • 2-3 foi de dafin
 • 10 boabe de piper negru
 • Sare
 • Oțet

Mod de preparare PIFTIE DE CURCAN, Rețetă Simplă

 1. Spălați curcanul și îndepărtați orice resturi de pene. Tăiați carnea în bucăți potrivite și puneți-o într-o oală mare.
 2. Adăugați ceapa tăiată în sferturi, morcovii curățați și tăiați în bucăți mari, foile de dafin și boabele de piper în oală, alături de carnea de curcan.
 3. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi complet carnea și legumele. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 2-3 ore sau până când carnea este fragedă și se desprinde ușor de pe oase.
 4. După ce carnea este fiartă, scoateți-o din supă și lăsați-o să se răcească puțin. În acest timp, strecurați supa și așezați-o la frigider pentru a se răci complet. Supa rece se va solidifica și va forma gelatina care va ține piftia împreună.
 5. Dezosați carnea de curcan și tăiați-o în bucăți potrivite. Așezați bucățile de carne într-o formă de piftie și turnați deasupra supa rece. Lăsați la frigider timp de cel puțin 4-5 ore sau până când piftia se întărește complet.

Concluzie despre reteta PIFTIE DE CURCAN, Rețetă Simplă

Piftia de curcan este o rețetă tradițională românească apreciată pentru gustul său intens și textura gelatinoasă. Deși poate părea complicată, această rețetă simplă poate fi preparată cu succes de oricine. Piftia de curcan este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv sau pentru a completa masa festivă. Cu siguranță, va impresiona pe toți invitații. Așa că nu ezitați să încercați această rețetă și să vă bucurați de piftia de curcan delicioasă!