Piersicile umplute sunt un desert delicios, perfect pentru vara, când piersicile sunt la maturitate. Puteți folosi piersici proaspete sau congelate pentru această rețetă.

Ingrediente:

 • 6 piersici
 • 6 linguri de zahăr
 • 2 linguri de făină
 • 2 linguri de apă
 • esență de vanilie
 • 1/2 lingură de scorțișoară
 • 6 linguri de fructe uscate (caise sau prune), tăiate în cuburi mici

Instrucțiuni:

 1. Curățați piersicile, tăiați-le în jumătate și îndepărtați sâmburii.
 2. Într-un vas mic, amestecați zahărul, făina, apa, esența de vanilie și scorțișoara, până se dizolvă zahărul.
 3. Adăugați fructele uscate în amestec și bine.
 4. Umpleți fiecare jumătate de piersic cu compoziția de fructe.
 5. Puneți piersicile umplute într-un vas pentru copt, cu partea umplută în sus.
 6. Dacă doriți, puteți adăuga câteva cuburi de unt sau zahăr pudră pe deasupra piersicilor.
 7. Introduceți vasul în cuptor și coaceți la 180°C timp de 20-25 minute, până când piersicile sunt bine coapte și compoziția de fructe este fierbinte.
 8. Serviți piersicile fierbinți, cu o lingură de smântână sau înghețată de vanilie.

Acesta este un desert ușor și rapid de preparat, perfect pentru o după-masă sau o cină ușoară. Puteți personaliza rețeta prin adăugarea de alte fructe sau condimente, precum cuișoare sau nucșoară.

Rețeta pentru piersici umplute poate fi personalizată în multe feluri, astfel încât să se potrivească cu gusturile și preferințele dvs. De exemplu, puteți înlocui fructele uscate cu altele proaspete, precum căpșuni sau afine. De asemenea, puteți adăuga nucșoară sau scorțișoară în plus pentru a da un gust distinctiv.

O altă idee ar fi să înlocuiți făina cu amidon sau cornstarch pentru a obține o compoziție mai densă. Dacă doriți un desert mai sănătos, puteți utiliza un îndulcitor natural, precum siropul de agave sau mierea.

Puteți, de asemenea, să adăugați un strat de iaurt grecesc sau smântână între compoziție și piersici pentru a adăuga un strat suplimentar de cremă. De asemenea, puteți adăuga o compoziție de streusel sau crumble pentru a adăuga un element crocant.

Această rețetă poate fi, de asemenea, pregătită cu alte fructe, cum ar fi pepene galben, peaches sau nectarini. Dacă folosiți fructe mai tari, cum ar fi nectarini, puteți decojii înainte de a le folosi pentru a face umplerea mai ușoară.

În cele din urmă, puteți să serviți piersicile umplute calde sau reci, cu înghețată sau smântână. De asemenea, puteți adăuga o lingură de sirop de arțar sau o lingură de sirop de ciocolată fierbinte pentru a adăuga un strat suplimentar de dulceață.

Indiferent de modul în care personalizați această rețetă, piersicile umplute sunt un desert ușor și delicios, perfect pentru vara.

În plus, piersicile umplute sunt o opțiune excelentă pentru o cină sau o masă de prânz. Acestea pot fi preparate cu ușurință în avans și păstrate în frigider până la servire. De asemenea, pot fi transportate cu ușurință la picnic sau la grătar, făcându-le o alegere ideală pentru mesele în aer liber.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai sănătoase, puteți utiliza fructe proaspete în loc de fructe uscate și puteți înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, cum ar fi siropul de agave sau mierea.

Experimentați cu diferite ingrediente și personalizați acest desert pentru a se potrivi gusturilor dvs.!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*