Ingrediente:

 • 4 bucăți de piept de vită
 • sare
 • piper negru
 • ulei de măsline
 • 3 căței de usturoi, zdrobiți
 • 2 linguri de bere neagră
 • 2 linguri de sos de roșii
 • 2 linguri de vin roșu
 • 2 linguri de miere
 • 2 linguri de mustar Dijon
 • 2 linguri de ulei de trufe (opțional)
 • frunze de busuioc proaspăt, pentru servit

Instructiuni:

 1. Încălziți cuptorul la 200°C.
 2. Așezați bucățile de piept de vită într-un vas de copt și presărați cu sare și piper.
 3. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare și așezați pieptul de vită în tigaie. Gătiți pe fiecare parte pentru 2-3 minute sau până când se rumenește ușor. Transferați bucățile în vasul de copt.
 4. Adăugați usturoiul, bere neagră, sos de roșii, vin roșu, miere, mustar Dijon și ulei de trufe (dacă este folosit) peste bucățile de carne și amestecați ușor.
 5. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și puneți-l în cuptor pentru 15 minute. Îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați la cuptor pentru încă 15 minute sau până când carnea este fragedă și a atins o temperatură internă de 63°C.
 6. Scoateți vasul din cuptor și lăsați să se odihnească timp de 5 minute. Serviți cu frunze de busuioc proaspăt deasupra.

Pieptul de vită este o carne ușoară, versatilă și sănătoasă, fiind o alegere populară pentru multe mese. Acesta poate fi gătit într-o varietate de moduri, de la grătar la tigaie sau chiar la cuptor.

Această rețetă de piept de vită la cuptor cu sos de bere neagră și miere este o modalitate ușoară și delicioasă de a prepara această carne. Sosul este o combinație perfectă de arome, cu bere neagră, sos de roșii, vin roșu și miere care îmbogățesc carnea și îi oferă un gust minunat. Adăugarea de usturoi și mustar Dijon adaugă un plus de arome și, dacă doriți, puteți adăuga și ulei de trufe pentru un plus de rafinament.

Când gătiți pieptul de vită la cuptor, este important să nu îl supragătiți, deoarece acest lucru poate duce la o carne uscată și dură. Păstrați un ochi pe temperatura internă a carnei și asigurați-vă că atinge 63°C înainte de a o scoate din cuptor. Odihnirea carnei timp de 5 minute după gătit este, de asemenea, importantă, deoarece acest lucru permite carnea să se odihnească și să se umple cu sucurile sale, rezultând într-o carne mai fragedă și mai umedă.

Servește pieptul de vită cu o garnitură de legume sau cu o salată verde și o bucată de pâine proaspătă pentru un prânz sau o cină completă. Poți chiar să adaugi o garnitură de orez sau cartofi dulci pentru a îmbogăți mai mult mâncarea.

Experimentează această rețetă ușoară și delicioasă și bucură-te de un piept de vită perfect gătit la cuptor acasă!

Servirea pieptului de vită cu un sos de bere neagră și miere este o modalitate excelentă de a adăuga o notă de culoare și gust la masa ta. Puteți adăuga orice legume sau garnituri preferate pentru a îmbogăți mai mult acest platou. De asemenea, puteți să experimentați cu diferite tipuri de bere și miere pentru a obține un sos cu diferite arome. Sperăm că acestă rețetă vă va ajuta să gătiți un piept de vită perfect la cuptor și să bucurați de o masă delicioasă și sănătoasă acasă!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*