Ingrediente:

 • 4 piept de pui
 • 2 dovlecei mijlocii
 • 2 cepe medii
 • 2 căni de supă de pui
 • 1/2 cană de smântână
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

 1. Spălați și tăiați dovleceii și ceapa în cuburi.
 2. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați pieptul de pui. Sărăți și piperează după gust.
 3. Gătiți pieptul de pui până când este bine făcut, apoi luați-l din tigaie.
 4. Adăugați dovleceii și ceapa în tigaie și gătiți până când sunt moi.
 5. Adăugați supa de pui și smântâna în tigaie și amestecați bine.
 6. Adăugați din nou pieptul de pui în tigaie și gătiți încă 5 minute.
 7. Serviți cald cu orez sau paste.

Rețeta de piept de pui cu dovlecel este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru o cină de familie sau o masă de prânz. Dovlecelul este o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, potasiu și fibre alimentare. Pieptul de pui este, de asemenea, o sursă importantă de proteine, care ajută la construirea și repararea țesuturilor.

Pentru a prepara această rețetă, veți avea nevoie de patru piept de pui, două dovlecei mijlocii, două cepe medii, două căni de supă de pui, jumătate de cană de smântână, două linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.

În primul rând, spălați și tăiați dovleceii și ceapa în cuburi. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați pieptul de pui. Sărăți și piperează după gust. Gătiți pieptul de pui până când este bine făcut, apoi luați-l din tigaie.

Adăugați dovleceii și ceapa în tigaie și gătiți până când sunt moi. Adăugați supa de pui și smântâna în tigaie și amestecați bine. Adăugați din nou pieptul de pui în tigaie și gătiți încă 5 minute.

Pentru a servi, puneți câte o porție de mâncare în farfurie și serviți cald cu orez sau paste. Puteți adăuga, de asemenea, o salată de legume sau o garnitură de cartofi pentru a completa masa.

Această rețetă poate fi ușor adaptată pentru diferite gusturi. De exemplu, puteți adăuga ciuperci sau ardei gras pentru a adăuga mai multă savoare sau puteți folosi smântână de migdale sau de cocos pentru a face rețeta mai sănătoasă. Puteți, de asemenea, adăuga diverse ierburi și condimente pentru a-i da mai multă aromă. Oregano, busuioc, cimbru sau țelină sunt toate opțiuni excelente.

De asemenea, puteți înlocui dovleceii cu alte legume precum ar fi morcovii, cartofii sau fasolea verde pentru a varia rețeta și a experimenta cu diferite gusturi.

Această rețetă poate fi, de asemenea, adaptată pentru a fi mai ușoară sau mai bogată în grăsimi și carbohidrați, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră. Puteți folosi, de exemplu, piept de pui fără piele pentru a reduce cantitatea de grăsime sau puteți adăuga mai multă smântână sau mai mult ulei pentru a face mai bogată.

Este important să vă amintiți că această rețetă este doar o sugestie și puteți să o adaptați în funcție de preferințele dumneavoastră. Experimentați cu diferite ingrediente și arome pentru a găsi cea mai bună combinație pentru dumneavoastră.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*