PIADINA, Rețetă Simplă

PIADINA, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă, numită Piadina. Această rețetă tradițională italiană constă într-o lipie subțire, ușor crocantă, care poate fi umplută cu diverse ingrediente savuroase. Piadina poate fi servită ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal și poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia. Așadar, haideți să descoperim împreună cum se prepară această delicatesă!

Ingrediente necesare pentru PIADINA, Rețetă Simplă

Pentru a pregăti piadina, avem nevoie de următoarele ingrediente:

 • 300g făină
 • 1 linguriță de sare
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 150ml apă

Mod de preparare PIADINA, Rețetă Simplă

 1. Într-un bol mare, amestecăm făina și sarea. Facem o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugăm uleiul de măsline.
 2. Adăugăm apă treptat și amestecăm până obținem o cocă omogenă. Este posibil să nu avem nevoie de toată apa, așa că adăugăm câte puțin și amestecăm până obținem consistența potrivită.
 3. Turnăm aluatul pe o suprafață de lucru și îl frământăm timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și moale.
 4. Formăm o bilă cu aluatul și îl acoperim cu un prosop curat. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
 5. Împărțim aluatul în patru bucăți egale și le întindem cu o rolă de patiserie, până obținem foi subțiri de piadina.
 6. Încălzim o tigaie antiaderentă mare și coacem fiecare foaie de piadina timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumenă.
 7. Scoatem piadina din tigaie și o umplem cu ingrediente la alegere, cum ar fi brânză, roșii, salată verde sau chiar șuncă și brânză.
 8. Rulăm piadina și o putem servi imediat, caldă și delicioasă.

Concluzie despre rețeta PIADINA, Rețetă Simplă

Piadina este o rețetă simplă și versatilă, care poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia. Aceasta poate fi umplută cu diverse ingrediente și poate fi servită ca aperitiv, gustare sau fel principal. Piadina este o opțiune excelentă pentru un prânz rapid sau o cină ușoară, iar faptul că este ușor de preparat o face o alegere preferată pentru orice bucătărie. Așadar, vă încurajez să încercați această rețetă și să vă bucurați de aroma și gustul autentic al piadinei italienești!