Pasta cu carne tocata este o reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru o cina rapida sau pentru o masa de familie. Reteta poate fi modificata in functie de preferinte, prin adaugarea de diferite legume sau condimente.

Ingrediente:

  • 400g paste (spaghetti, fettuccine, etc.)
  • 500g carne tocata (vita, porc sau amestec)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei rosu, taiat in cubulete
  • 1 conserva de rosii, zdrobite sau 1 cana de rosii taiate in cuburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 cana de supa de pui sau apa
  • 1 lingura de busuioc proaspat, tocat
  • 1 lingura de parmezan ras, optional

Instructiuni:

  1. Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu pana cand devin moi si aurii.
  2. Adaugati carnea tocata si ardeiul, si gatiti pana cand carnea este rumenita, amestecand des.
  3. Adaugati rosiile si supa sau apa, si aduceti la fierbere.
  4. Reducem focul si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de 10-15 minute sau pana cand sosul s-a ingrosat.
  5. Intre timp, fierbeti pasta in apa cu sare pana cand este al dente.
  6. Scurgeti pasta si adaugati-o la sosul de carne, amestecand bine.
  7. Adaugati busuioc si parmezan, daca doriti, si amestecati bine.
  8. Serviti pasta calda, presarand putin parmezan ras sau busuioc proaspat deasupra.

Pasta cu carne tocata poate fi servita cu un salad verde sau cu paine crocanta, pentru a completa masa. De asemenea, puteti adauga legume sau condimente, precum oregano, cimbru sau chilli, pentru a adauga arome suplimentare. Reteta poate fi de asemenea pregatita cu usurinta in avans si pastrata in frigider sau congelata pentru mese viitoare.

Reteta pasta cu carne tocata poate fi personalizata si imbunatatita in functie de preferinte si ingrediente disponibile. In loc de carne tocata, puteti folosi peste sau fructe de mare pentru a adauga un twist la reteta. De asemenea, puteti adauga diferite legume precum ardei, vinete sau ciuperci, pentru a adauga textura si arome suplimentare.

O alta modalitate de a personaliza reteta este prin adaugarea de diferite sosuri. In loc de sos bechamel, puteti folosi sos marinara sau sos Alfredo pentru un twist italian. De asemenea, puteti adauga un sos cu smantana sau branza pentru a adauga un strat de cremozitate si arome.

Reteta poate fi de asemenea pregatita cu usurinta intr-o tigaie sau in vasul unei slow-cooker. In cazul slow-cooker, puneti ingredientele intr-un vas si gatiti la foc mic timp de 4-6 ore sau pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat. Acest mod de preparare este perfect pentru zilele aglomerate si va permite sa aveti o masa calda si gustoasa la sfarsitul zilei, fara sa fie nevoie sa va petreceti mult timp in bucatarie.

In concluzie, reteta pasta cu carne tocata este una dintre cele mai versatile si usor de pregatit retete din bucatarie. Este perfecta pentru familii, grupuri mari sau pentru a fi pregatita in avans pentru mese viitoare. Puteti experimenta cu diferite ingrediente si sosuri pentru a personaliza reteta si a o face unica si gustoasa.

Bon Appétit!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

1 thought on “Paste cu carne tocată, rețetă italiană gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*