Introducere
Astăzi vă voi dezvălui rețeta pentru o delicioasă Pasca Turnata. Aceasta este o prăjitură tradițională românească, foarte apreciată în perioada Paștelui. Pasca Turnata se remarcă printr-o textură aerată și un gust dulce, îmbogățit de brânza dulce și stafidele rumene. Este o rețetă simplă, care poate fi pregătită cu ușurință chiar și de cei mai puțin experimentați bucătari.
Ingrediente necesare pentru Pasca Turnata
Pentru a pregăti o Pasca Turnata delicioasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g făină
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 4 ouă
- 200 g brânză dulce
- 100 g stafide
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare a Pasca Turnata
- Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea.
- Separat, într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul până obții o compoziție omogenă.
- Adaugă untul topit în ouăle bătute și amestecă până se încorporează complet.
- Adaugă laptele și esența de vanilie în compoziția cu ouă și amestecă din nou.
- Toarnă treptat compoziția lichidă în bolul cu făină și amestecă până obții un aluat omogen.
- Adaugă brânza dulce, stafidele și coaja de lămâie și amestecă ușor pentru a le incorpora în aluat.
- Toarnă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină.
- Coace Pasca Turnata în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când prăjitura capătă o culoare aurie și trece testul scobitorii.
- Lasă Pasca Turnata să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate-o pe un grătar și las-o să se răcească complet.
Concluzie despre rețeta Pasca Turnata
Pasca Turnata este o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă, care poate fi pregătită cu ușurință de oricine. Textura sa aerată și gustul dulce îți vor încânta papilele gustative. Poți servi Pasca Turnata ca desert de Paște sau oricând dorești să îți răsfeți familia și prietenii cu o prăjitură de casă. Sper că veți încerca această rețetă și vă veți bucura de rezultatul final. Poftă bună!
Post Views: 36
Related Posts:
- Pască cu stafide, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască cu stafide: Ingrediente: Ingrediente: 500g făină 200g unt 2 ouă 50g zahăr 200ml lapte călduț 25g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscată 1 linguriță sare coaja rasă de la o lămâie 150g stafide 1 ou pentru uns Pentru umplutură: 500g brânză de vaci 2 ouă 100g zahăr 50g făină 1 linguriță esență de vanilie 100g stafide coaja rasă de la o lămâie Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Adăugați untul și frământați până când obțineți o consistență nisipoasă. Într-un alt bol, amestecați drojdia cu laptele călduț și…
- Panettone pasca, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască Panettone: Ingrediente: 500g făină 10g drojdie uscată 100g zahăr 1 praf de sare 2 ouă 2 gălbenușuri 100g unt 100ml lapte 1 linguriță de esență de vanilie 150g stafide coajă rasă de la 1 portocală coajă rasă de la 1 lămâie 100g coajă de portocală confiată 100g coajă de lămâie confiată 100g ciocolată neagră 1 ou pentru uns Pentru umplutură: 500g brânză de vaci 3 ouă 150g zahăr 1 linguriță de esență de vanilie coajă rasă de la 1 lămâie coajă rasă de la 1 portocală 100g stafide Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecă…
- Pască cu branză de vaci, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască cu branză de vaci: Ingrediente: 500g făină 200g unt 50g drojdie proaspătă 150ml lapte 100g zahăr 2 ouă 1 vârf de cuțit de sare 500g brânză de vaci 100g stafide 1 lingură de făină coajă de lămâie 1 ou pentru uns Instrucțiuni : Încălziți laptele la temperatura camerei, adăugați zahărul și drojdia proaspătă. Amestecați bine și lăsați să se odihnească timp de 10 minute. Într-un bol mare, amestecați făina cu untul și sarea până când obțineți un amestec omogen. Adăugați ouăle și amestecați bine. Adăugați amestecul de lapte și drojdie în bolul cu făină…
- Pască moldovenească, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască moldovenească: Ingrediente: Pentru aluat aveți nevoie de: 500 g făină 150 ml lapte călduț 100 g unt topit 50 g zahăr 2 ouă 10 g drojdie uscată coaja răzuită de la o lămâie un praf de sare Pentru umplutură aveți nevoie de: 500 g brânză dulce de vaci 3 ouă 150 ml smântână 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja răzuită de la o lămâie Instrucțiuni : Pentru a prepara aluatul: Într-un castron mare, amestecați făina cu drojdia uscată și zahărul. Adăugați laptele călduț, untul topit, ouăle, coaja răzuită de la o lămâie…
- Pască fara aluat, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 100 g zahăr 100 g stafide 1 lingură de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală unt pentru uns forma Instrucțiuni : Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou. Se unge o formă de copt cu unt. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.…
- Pască, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască: Ingrediente: Ingrediente pentru aluat: 500 g făină 200 ml lapte călduț 100 g unt topit 2 ouă 1/2 plic de drojdie uscată 1 lingură zahăr 1/2 linguriță sare Ingrediente pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 3 ouă 150 g zahăr coajă de la o lămâie 100 ml smântână 50 g stafide Pentru uns: 1 ou bătut Instrucțiuni : Într-un bol, se amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea. Se adaugă ouăle, untul topit și laptele călduț și se amestecă bine până când aluatul devine omogen. Se frământă aluatul pe o suprafață unsă cu…
- Pască de dus la biserica, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască de dus la biserica: Ingrediente: 1 kg de făină 200 g de unt 4 ouă 200 g de zahăr 150 ml de lapte 50 g de drojdie proaspătă 1 linguriță de sare coaja rasă de la o lămâie 1 esență de vanilie Pentru umplutura de brânză, aveți nevoie de: 1 kg de brânză de vaci 200 g de zahăr 8 ouă 200 ml de smântână dulce coaja rasă de la o lămâie stafide (opțional) Instrucțiuni : Într-un castron mare, amestecați făina cu zahărul, sarea, coaja de lămâie și esența de vanilie. Într-un alt castron,…
- Pască pentru sfințit 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască pentru sfințit: Ingrediente: Ingrediente: 500g făină 150g zahăr 1 linguriță sare 2 ouă 50g drojdie proaspătă 200 ml lapte cald 100g unt 200g stafide 1 lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriță esență de vanilie 1 ou pentru uns Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Într-un bol mic, amestecați drojdia cu laptele cald și o linguriță de zahăr și lăsați să stea timp de 5 minute până când drojdia se activează. Adăugați amestecul de drojdie la amestecul de făină și adăugați ouăle, untul moale, stafidele, coaja de lămâie și esența…
- Pască pentru inviere 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască pentru inviere: Ingrediente: 500 g făină 200 ml lapte cald 100 g unt 100 g zahăr 3 ouă 1 plic de drojdie uscată coajă de lămâie sau portocală rasă 200 g brânză de vaci 50 g stafide 1 ou pentru uns Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia uscată, zahărul și coaja de lămâie sau portocală rasă. Adăugați untul topit și laptele cald și amestecați până când obțineți un aluat omogen. Acoperiți bolul cu un șervet de bucătărie și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ o oră, până când acesta se…
- Pască cu branză, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască cu branză: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 100 g unt 1 pachet praf de copt 500 g făină Coaja rasă de la o lămâie 100 ml lapte Sare Pentru uns: 1 ou bătut Pentru decor: Zahăr pudră Instrucțiuni : Într-un castron mare, se amestecă brânza de vaci cu zahărul și zahărul vanilat, coaja de lămâie și ouăle. Se adaugă untul topit și se amestecă bine. Se adaugă praful de copt și făina și se amestecă până se formează un aluat omogen. Se adaugă laptele…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]