PAPANASI BRANZA DE VACI, Rețetă Simplă

PAPANASI BRANZA DE VACI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru PAPANASI BRANZA DE VACI, Rețetă Simplă

  • 500g branza de vaci
  • 200g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • ulei pentru prajit
  • 200g smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • gem de prune pentru servit

Mod de preparare a PAPANASILOR BRANZA DE VACI

  1. Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu 1 lingura de zahar si coaja de lamaie rasa. Omogenizeaza compozitia pana devine cremoasa si apoi las-o la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intr-un alt bol, amesteca faina cu sarea si adauga ouale. Framanta pana obtii un aluat moale si nelipicios.
  3. Ia cate putina compozitie de branza de vaci si formeaza bile mici din ea.
  4. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca. Ia din aluatul de faina cate o mica bucatica si formeaza o gaura in mijlocul ei. Pune o bila de branza in gaura si sigileaza bine marginile aluatului.
  5. Fiecare papanas se prajeste pe ambele parti pana devine auriu. Scoate-i apoi pe un prosop absorbant pentru a absorbi excesul de ulei.

Instrucțiuni pentru savurarea delicioșilor PAPANASI BRANZA DE VACI

  1. Serveste papanasii calzi, presarati cu zahar pudra.
  2. Alaturi de papanasi, pune cate o lingura de smantana si o lingurita de gem de prune.
  3. Savureaza-i alaturi de cei dragi si bucura-te de gustul lor delicios.
  4. Acest desert traditional romanesc este perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru un mic rasfat dulce.
  5. Reteta simpla si ingredientele accesibile fac din papanasii cu branza de vaci un desert usor de preparat si extrem de apreciat de catre toata lumea.

Pofta buna!