PAINE IMPLETITA, Rețetă Simplă

Pastrare impletita

Pastrarea painii impletite este esentiala pentru a mentine prospețimea și gustul acesteia. Pentru a pastra painea impletita proaspata pentru mai mult timp, este important sa o depozitam intr-un loc uscat si racoros. De asemenea, putem inveleste painea intr-un prosop de bucatarie curat sau intr-o punga de plastic pentru a o proteja de umiditate si de expunerea la aer. In plus, putem pastra painea impletita in frigider pentru a o mentine proaspata pentru o perioada mai lunga de timp. Pentru a mentine gustul si textura painii impletite, este recomandat sa o consumam in primele zile dupa preparare.

Rețetă Simplă: Paine impletita

Pentru a prepara o paine impletita delicioasa si pufoasa avem nevoie de urmatoarele ingrediente bold:

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline

Bucurați-vă de o pâine delicioasă și ușor de preparat!

Prepararea painii impletite este simpla si nu necesita mult timp. Iata cum puteti pregati aceasta delicioasa paine impletita:

  1. Incepem prin dizolvarea drojdiei si a zaharului in apa calduta. Lasam amestecul deoparte pentru aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa se formeze bule.
  2. Intr-un bol mare, amestecam faina si sarea. Adaugam amestecul de drojdie dizolvata si uleiul de masline. Framantam bine aluatul pana cand acesta devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  3. Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Dupa ce aluatul a crescut suficient, il scoatem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in trei parti egale. Rulam fiecare parte intr-un fir lung, apoi le impletim intre ele formand o paine impletita.
  5. Punem painea pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si o lasam sa creasca inca 30 de minute.
  6. Incalzim cuptorul la 200 de grade Celsius si coacem painea impletita timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand devine aurie si scoatem.
  7. Lasam painea sa se raceasca putin inainte de a o taia si a o servi.

Informatii suplimentare despre rețeta

Aceasta reteta de paine impletita este ideala pentru a fi savurata ca atare sau pentru a acompania diverse feluri de mancare. Puteti adauga diverse seminte (chia, susan, mac) in aluat pentru a-i oferi o aroma si o textura mai interesanta. De asemenea, puteti experimenta cu diferite tipuri de faina pentru a obtine paine impletita cu gusturi si texturi diferite. Painea impletita este perfecta pentru a fi impartita cu prietenii si familia la masa de pranz sau la cina. Bucurati-va de aceasta reteta simpla si delicioasa!