Reteta de paine de porumb este una dintre cele mai simple si delicioase retete de paine. Este o paine densa si delicioasa, care poate fi servita cu unt si miere sau cu branza si masline.

Ingrediente:

  • 1 cana de faina de porumb
  • 1 cana de faina alba
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1/2 cana de apa calduta

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a amesteca faina de porumb, faina alba, zaharul si sarea intr-un bol mare. Adaugati drojdia si amestecati bine.
  2. Adaugati apa calduta si amestecati pana cand se formeaza o coca neteda si elastica.
  3. Acoperiti bolul si lasati coca sa creasca intr-un loc cald si ferit de curenti de aer timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand coca s-a dublat in volum.
  4. Dupa ce a crescut, formati din coca o paine si asezati-o intr-o tava de copt unsa cu ulei.
  5. Acoperiti si lasati sa creasca inca 30 de minute.
  6. Incalziti cuptorul la 375 grade F (190 grade C) si coaceti painea timp de 25-30 minute sau pana cand este aurie si sunetul gol cand este lovit cu dosul unei linguri.
  7. Lasati sa se raceasca inainte de a taia si servi.

Reteta poate fi modificata prin adaugarea de ierburi sau seminte pentru a oferi un plus de aroma si textura. De asemenea, se poate adauga branza sau alte ingrediente pentru a oferi mai multa diversitate in gust si textura.

Painea de porumb este o alegere sanatoasa si delicioasa, cu un gust unic si textura densa. Aceasta poate fi servita ca atare sau ca parte a unui sandvis sau a unui mic dejun.

Exista si alte variante de retete de paine de porumb, cum ar fi reteta de paine de porumb cu iaurt sau reteta de paine de porumb cu branza.

Reteta de paine de porumb cu iaurt: Ingrediente:

  • 1 cana de faina de porumb
  • 1 cana de faina alba
  • 1/2 cana de iaurt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1/2 cana de apa calduta

Instructiuni:

  1. Incepeti prin a amesteca faina de porumb, faina alba, zaharul si sarea intr-un bol mare. Adaugati drojdia si amestecati bine.
  2. Adaugati iaurt si apa calduta si amestecati pana cand se formeaza o coca neteda si elastica.
  3. Acoperiti bolul si lasati coca sa creasca intr-un loc cald si ferit de curenti de aer timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand coca s-a dublat in volum.
  4. Dupa ce a crescut, formati din coca o paine si asezati-o intr-o tava de copt unsa cu ulei.
  5. Acoperiti si lasati sa creasca inca 30 de minute.
  6. Incalziti cuptorul la 375 grade F (190 grade C) si coaceti painea timp de 25-30 minute sau pana cand este aurie si sunetul gol cand este lovit cu dosul unei linguri.
  7. Lasati sa se raceasca inainte de a taia si servi.

Reteta de paine de porumb cu branza adauga un plus de savoare si textura painii, in timp ce reteta cu iaurt adauga un plus de umiditate si creste si mai mult aroma si gustul acesteia. Experimentati cu diferite ingrediente si ajustati cantitatile pentru a va adapta la preferintele dumneavoastra.

Poftă bună!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*