PÂINE DE CASĂ, Rețetă Simplă

PÂINE DE CASĂ, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru PÂINE DE CASĂ, Rețetă Simplă:

  • 500 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 300 ml apă călduță

Mod de preparare pentru PÂINE DE CASĂ, Rețetă Simplă:

  1. Într-un castron mare, amestecă făina cu sarea.
  2. Adaugă drojdia în apă călduță și amestecă bine până se dizolvă.
  3. Toarnă treptat apa cu drojdie peste făină și amestecă cu o lingură de lemn sau cu mâinile până obții o compoziție omogenă.
  4. Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când se dublează în volum.
  5. După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământă-l puțin pentru a înlătura aerul acumulat.

Concluzie despre reteta PÂINE DE CASĂ, Rețetă Simplă:

Pâinea de casă este un aliment clasic și delicios, pe care oricine ar trebui să îl încerce măcar o dată. Această rețetă simplă îți permite să obții o pâine proaspătă și gustoasă, fără prea mult efort. Ingredientele necesare sunt ușor de găsit și nu necesită prea mult timp de preparare. Iar rezultatul final, o pâine caldă și pufoasă, merită fiecare minut petrecut în bucătărie.

Pentru a prepara această pâine de casă, ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază: făină, drojdie proaspătă sau uscată, sare și apă călduță. Făina poate fi de grâu sau de secară, în funcție de preferințele tale. Drojdia este esențială pentru a face aluatul să crească și să devină pufoasă, iar sarea oferă un gust savuros pâinii. Apa călduță ajută la activarea drojdiei și la omogenizarea ingredientelor.

Modul de preparare este simplu și nu necesită abilități speciale în bucătărie. Trebuie doar să amesteci ingredientele într-un castron mare, să lași aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, apoi să frămânți puțin aluatul și să îl lași la dospit înainte de a-l coace în cuptor.

Rezultatul final este o pâine de casă aromată, cu crustă crocantă și miez pufos. Poți savura această pâine alături de o supă caldă sau o salată proaspătă, sau să o folosești pentru a prepara delicioase sandvișuri. Pâinea de casă este versatilă și poate fi adaptată în funcție de preferințe, adăugând semințe, mirodenii sau chiar fructe uscate.

În concluzie, rețeta simplă de pâine de casă este o modalitate minunată de a-ți răsfăța papilele gustative și de a aduce un strop de bucătărie tradițională în casa ta. Încearcă această rețetă și vei descoperi că pâinea de casă făcută de tine este mult mai gustoasă decât cea cumpărată din magazin. Bucură-te de aroma pâinii proaspete și savurează fiecare felie!