PAINE DE CASA PUFOASA CU DROJDIE USCATA JAMILA, Rețetă Simplă

PAINE DE CASA PUFOASA CU DROJDIE USCATA JAMILA, Rețetă Simplă

Pentru pasionații de gătit și pentru cei care iubesc pâinea proaspătă, painea de casă pufoasă cu drojdie uscată Jamila este o rețetă simplă și delicioasă. Această rețetă îți va oferi o pâine aromată, moale și cu o crustă crocantă. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara această pâine minunată.

Ingrediente necesare pentru Paine de Casa Pufoasa cu Drojdie Uscata Jamila

 • 500 g făină albă
 • 10 g drojdie uscată Jamila
 • 1 lingură de zahăr
 • 1 linguriță de sare
 • 300 ml apă călduță
 • 2 linguri de ulei

Mod de preparare pentru Paine de Casa Pufoasa cu Drojdie Uscata Jamila

 1. Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.
 2. Adaugă apă călduță și uleiul în bol, apoi amestecă până când obții un aluat omogen.
 3. Framântă aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de aproximativ 10-15 minute, până când devine moale și elastic.
 4. Pune aluatul înapoi în bol și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până când se dublează în volum.
 5. După ce aluatul a crescut suficient, frământă-l din nou timp de câteva minute, apoi modelează-l sub forma unei pâini și pune-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
 6. Lasă pâinea să crească pentru încă 30 de minute, apoi preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
 7. Coace pâinea în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute, până când devine aurie și emite un sunet gol atunci când este lovită ușor cu degetele.
 8. Scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o taia și servi.

Concluzie despre reteta de Paine de Casa Pufoasa cu Drojdie Uscata Jamila

Rețeta de paine de casa pufoasa cu drojdie uscată Jamila este una simplă și accesibilă oricui dorește să prepare o pâine proaspătă în propriul cămin. Cu puține ingrediente și cu puțină atenție, vei obține o pâine delicioasă, cu miros și gust minunate. Această rețetă îți oferă satisfacția de a prepara ceva bun de la zero și aduce în casă acel miros inconfundabil de pâine proaspătă. Poți servi această pâine alături de unt, gem sau diverse feluri de brânză și chiar poți folosi felii de pâine pentru a prepara sandwich-uri gustoase. Bucură-te de aroma și textura minunate ale acestei pâini de casa pufoase cu drojdie uscată Jamila și pregătește-te să impresionezi pe toată lumea cu talentul tău culinar!