OUA VOPSITE, Rețetă Simplă

OUA VOPSITE, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru OUA VOPSITE, Rețetă Simplă

 • ouă (1-2 ouă de persoană)
 • coloranți alimentari
 • oala cu apă
 • o lingură de oțet
 • o bucată de hârtie de copt

Mod de preparare al OUA VOPSITE, Rețetă Simplă

 1. Pregătiți ouăle. Se spală și se șterg bine cu un prosop de hârtie.
 2. Umpleți o oală cu apă și adăugați o lingură de oțet. Puneți ouăle în oală și puneți-o pe foc.
 3. Lăsați ouăle să fiarbă timp de 10-12 minute, în funcție de cât de moi sau tari le preferați.
 4. În timp ce ouăle fierb, pregătiți coloranții alimentari. Adăugați câteva picături de colorant în apă și amestecați bine.
 5. Când ouăle sunt fierte, scoateți-le din oală și puneți-le într-un bol cu apă rece. Lăsați-le să se răcească timp de câteva minute.
 6. Pentru a vopsi ouăle, înfășurați fiecare ou într-o bucată de hârtie de copt și scufundați-l în colorantul dorit. Lăsați ouăle să stea în colorant timp de 5-10 minute, în funcție de cât de intensă doriți culoarea.
 7. După ce ouăle sunt vopsite, scoateți-le din colorant și lăsați-le să se usuce pe o farfurie sau pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Concluzie despre rețeta OUA VOPSITE

Această rețetă simplă de ouă vopsite este perfectă pentru a aduce un strop de culoare și distracție în prepararea ouălor de Paște sau în orice altă ocazie specială. Cu ajutorul coloranților alimentari, puteți crea ouă vesele și colorate în doar câteva minute. Nu uitați să vă jucați cu culorile și să folosiți imaginația pentru a crea modele unice pe ouăle vopsite. Bucurați-vă de ouăle vopsite împreună cu familia și prietenii și savurați momentele speciale pe care le aduc în viața voastră.