Ingrediente:

  • 8 oua
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe de hrean sau chibrit
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri otet balsamic
  • apa

Instructiuni:

  1. Se fierb ouale in apa clocotita timp de 8-10 minute, pana cand sunt fierte tari. Se scot apoi din apa clocotita si se lasa sa se raceasca.
  2. In acest timp, se pregateste solutia pentru murat. Se amesteca sarea grunjoasa, boabele de piper, boabele de mustar, boabele de hrean sau chibrit, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat cubulete, frunzele de dafin si otetul balsamic intr-un bol mare. Se adauga apa suficienta pentru a acoperi ouale.
  3. Se taie ouale in jumatate si se pun in solutia pentru murat. Se lasa sa stea timp de cel putin 12 ore sau pana cand solutia a patruns in oua.
  4. Se scot ouale din solutie si se servesc ca atare sau ca garnitura pentru sandvisuri sau salate.

Ouale murate sunt o gustare traditionala in multe tari din Europa de Est si Asia. Acestea sunt oua fierte tari care au fost immerse intr-o solutie de sare, otet si condimente pentru a-si imbunatati gustul si aroma. Exista mai multe variante ale acestui preparat, dar cele mai populare sunt cele care contin sare, piper, mustar, hrean sau chibrit, usturoi, ardei rosu si frunze de dafin.

Pentru a prepara ouale murate, in primul rand, se fierb ouale in apa clocotita timp de 8-10 minute, pana cand sunt fierte tari. Apoi se scot din apa clocotita si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se pregateste solutia pentru murat. Se amesteca sarea grunjoasa, boabele de piper, boabele de mustar, boabele de hrean sau chibrit, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat cubulete, frunzele de dafin si otetul balsamic intr-un bol mare. Se adauga apa suficienta pentru a acoperi ouale.

Ouale se taie in jumatate si se pun in solutia pentru murat. Se lasa sa stea timp de cel putin 12 ore sau pana cand solutia a patruns in oua. Dupa aceasta perioada, ouale pot fi scoase din solutie si servite ca atare sau ca garnitura pentru sandvisuri sau salate.

Exista multe modalitati in care pot fi servite ouale murate. De exemplu, pot fi taiate felii si adaugate la salate pentru a le da un plus de aroma si gust. De asemenea, pot fi taiate in cuburi si adaugate la oua ochiuri sau omlete. Chiar si simplu, cu un strop de sare si piper, ouale murate sunt o gustare sanatoasa si satioasa.

In concluzie, ouale murate sunt o gustare traditionala care se poate prepara usor si care ofera o varietate de posibilitati pentru a fi servite. Acestea pot fi un plus pentru orice meniu, aducand un plus de aroma si gust la orice fel de mancare.

Poftă bună!

7 thoughts on “Ouă murate, rețetă chinezeasca gustoasă

  1. Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

  2. I very delighted to find this internet site on bing just what I was searching for as well saved to fav .Live TV

  3. But wanna say that this really is quite helpful Thanks for taking your time to write this.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*