Ingrediente:

  • 8 oua
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de hrean, ras
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri otet de vin
  • apa

Instructiuni:

  1. Se fierb ouale in apa clocotita timp de 8-10 minute, pana cand sunt fierte tari. Se scot apoi din apa clocotita si se lasa sa se raceasca.
  2. In acest timp, se pregateste solutia pentru inpuit. Se amesteca sarea grunjoasa, boabele de piper, hreanul ras, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat cubulete, frunzele de dafin si otetul de vin intr-un bol mare. Se adauga apa suficienta pentru a acoperi ouale.
  3. Se taie ouale in jumatate si se pun in solutia pentru inpuit. Se lasa sa stea timp de cel putin 12 ore sau pana cand solutia a patruns in oua.
  4. Se scot ouale din solutie si se servesc ca atare sau ca garnitura pentru sandvisuri sau salate.

 

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

1 thought on “Ouă înpuțite, rețetă chinezească gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*