Ingrediente:

 • 4 ouă de prepeliță
 • 4 felii de pâine de secară
 • 4 lingurițe de unt
 • 4 frunze de salată
 • sare și piper, după gust
 • 2 lingurițe de brânză rasă

Mod de preparare:

 1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
 2. Taiați fiecare felie de pâine în formă de inel și așezați-le într-o tavă de cuptor.
 3. Într-o tigaie, topiți untul la foc mediu și rumeniți fiecare felie de pâine pe ambele părți.
 4. Așezați fiecare felie de pâine în cuiburi, cu partea rumenită în sus.
 5. Spargeți fiecare ou de prepeliță într-un cuib de pâine.
 6. Condimentați cu sare și piper după gust și presărați brânza rasă deasupra.
 7. Puneți tava în cuptor și coaceți pentru aproximativ 10-12 minute, până când albușurile sunt bine fierte și galbenușurile sunt ușor moi.
 8. În timp ce ouăle se coc, toacați frunzele de salată și așezați-le pe o farfurie.
 9. Scoateți tava din cuptor și așezați cuiburile de pâine cu ouă pe salată.
 10. Serviți calde și bucurați-vă de un mic dejun sau brunch ușor și sănătos.

Ouăle de prepeliță sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sau brunch sănătos și ușor. Acestea sunt pline de proteine și nutrienti esențiali, precum fier, seleniu și vitaminele B2, B5 și B12.

Cuiburile de pâine sunt o modalitate ușoară de a crea un bază solidă pentru ouă, astfel încât acestea să nu curgă. Pâinea de secară este o alegere sănătoasă și cu conținut redus de carbohidrați, dar puteți folosi orice fel de pâine preferați.

Untul este opțional, dar îi oferă acestor ouă de prepeliță un plus de savoare și textură crocantă. Frunzele de salată adaugă un plus de verdețuri proaspete, iar brânza rasă poate fi orice tip preferați, de la parmezan la cheddar.

Când se coace în cuptor, albușurile se fierb, iar galbenușurile devin ușor moi. Acestea pot fi ușor scoase din cuiburi și servite cu o lingură, sau pot fi tăiate cu o lingură pentru a fi servite ca o salată de ouă.

Acestea pot fi personalizate în funcție de gusturile individuale, adăugând ingrediente precum bacon, ierburi proaspete sau legume tăiate mărunt. Este o rețetă simplă, versatilă și perfectă pentru o zi de weekend sau un eveniment special.

În plus, acestea sunt ușor de făcut în avans și se pot menține în cuptor până când toți invitații sunt gata pentru micul dejun. Acestea pot fi, de asemenea, personalizate prin adăugarea de condimente sau ierburi, precum țelină, busuioc, pătrunjel sau șofran, pentru a oferi un plus de savoare.

Rețeta pentru ouăle de prepeliță pe cuib de pâine este rapidă și ușoară de făcut, iar rezultatul final este o masă satisfăcătoare și plină de nutrienți. Acestea sunt o modalitate perfectă de a începe ziua cu un boost de energie și sănătate

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt ușor de găsit și incluse în majoritatea bucătăriilor. Va trebui să obțineți ouă de prepeliță, pâine integrală, unt, sare și piper. Poți adăuga, de asemenea, ierburi proaspete sau condimente, cum ar fi busuioc sau țelină, dacă doriți un plus de savoare.

Pentru a pregăti ouăle de prepeliță pe cuib de pâine, va trebui să tăiați pâinea în bucăți groase și să le ungeți cu unt. Puneți pâinea într-o tavă de copt și dați la cuptor pentru a se încălzi. Între timp, bateți ouăle cu sare și piper și turnați-le peste pâinea încălzită.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]