Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g dovleac copt și zdrobit
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 lingură de praf de copt
  • 200 g ciocolată neagră
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 180°C.
  2. Într-un bol, amestecați făina, zahărul, scorțișoara, praful de copt și esența de vanilie.
  3. Adăugați untul topit, dovleacul zdrobit, ouăle și ciocolata rasă. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
  4. Turnați compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt și făină.
  5. Coaceți timp de 45-50 minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul negresei iese curată.
  6. Lăsați negresa să se răcească în tavă, apoi tăiați-o în bucăți și presărați cu zahăr pudră.

Negresa cu dovleac este o prajitura delicioasa si aromata, perfecta pentru sezonul toamnei si pentru iubitorii de dulciuri cu arome de vanilie si scortisoara. Dovleacul adaugat in reteta ii confera o textura fina si moale, in timp ce ciocolata neagra ii aduce un plus de indulcime si intensitate.

Reteta poate fi usor de preparat acasa, chiar si de catre cei care nu au experienta in bucatarie. In primul rand, se incalzeste cuptorul la 180 de grade, apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Este important sa se foloseasca unt topit, pentru a evita formarea de cocoloase in compozitie, si sa se amestese bine totul, pentru a obtine o textura uniforma.

Dupa ce compozitia este gata, se pune intr-o tava de chec unsa cu unt si faina, apoi se coace timp de 45-50 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul negresei iese curata. Este recomandat sa se lase negresa sa se raceasca in tava, pentru a evita ruperea ei, apoi sa se taie in bucati si sa se presare cu zahar pudra.

Aceasta reteta poate fi personalizata dupa preferinte, adaugand sau schimband anumite ingrediente, cum ar fi adaugarea de nuca sau fructe confiate. Negresa cu dovleac este perfecta pentru un gustare rapida sau pentru a fi servita la micul dejun sau la cafea, alaturi de un pahar de lapte cald sau de ceai.

In concluzie, negresa cu dovleac este o reteta simpla si delicioasa, care va va incanta simturile si va va satisface pofta de dulce.

Negresa cu dovleac poate fi preparata in mai multe variante, in functie de preferinte si ingrediente disponibile. De exemplu, se poate adauga scortisoara sau ghimbir in compozitie, pentru un plus de aroma si savoare. De asemenea, se poate folosi ciocolata cu lapte sau cu unt de cacao, in loc de ciocolata neagra, pentru un gust mai dulce si mai cremos.

Pentru a da un touch final si a decora negresa, se poate presara cu zahar pudra, sau se poate adauga glazura de ciocolata sau de zahar ars. Negresa cu dovleac poate fi de asemenea decorata cu fructe confiate sau cu frunze de menta proaspete, care vor adauga un plus de prospetime si culoare.

Negresa cu dovleac poate fi servita atat calda, cat si rece, si se pastreaza bine in frigider, timp de cateva zile. Este o reteta potrivita pentru ocazii speciale, cum ar fi sarbatorile de iarna sau pentru a fi oferita cadou celor dragi.

In concluzie, negresa cu dovleac este o prajitura versatila, usor de preparat si cu un gust deosebit. Este perfecta pentru a fi servita impreuna cu familia sau prietenii, sau pentru a fi savurata in liniste, alaturi de un ceai cald sau de un pahar de vin.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

4 thoughts on “Negresa cu dovleac, rețetă gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*