NATILLA, Rețetă Simplă

NATILLA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru NATILLA

 • 1 litru de lapte
 • 150 g de zahăr
 • Coaja rasă de la o lămâie
 • 1 baton de scorțișoară
 • 4 linguri de făină
 • 4 gălbenușuri de ou
 • 1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare a NATILLEI

 1. Într-un vas, adăugați laptele, zahărul, coaja rasă de lămâie și batonul de scorțișoară. Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să fiarbă.
 2. Într-un alt recipient, amestecați făina cu gălbenușurile și zahărul vanilat. Adăugați treptat laptele fierbinte peste compoziția de ou și amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 3. Turnați amestecul obținut în vasul în care ați fiert laptele și continuați să amestecați până când compoziția se îngroașă. Este important să amestecați constant pentru a evita arderea și lipirea natillei de fundul vasului.
 4. După ce ați obținut o consistență cremoasă și densă, îndepărtați batonul de scorțișoară și turnați natilla în bolurile individuale sau într-un recipient mare, în funcție de preferințe.
 5. Lăsați natilla să se răcească complet la temperatura camerei și apoi o puteți pune la frigider pentru aproximativ 2 ore, pentru a se întări.

Concluzie despre reteta NATILLA

NATILLA este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei. Această budincă de lapte, cu un gust dulce și o textură cremoasă, este un desert tradițional spaniol, cu origini încă din perioada romană. NATILLA se prepară cu ingrediente simple, pe care cu siguranță le veți avea deja în bucătărie, iar timpul de preparare este relativ scurt. Datorită consistenței sale dense, NATILLA poate fi servită ca atare, dar poate fi și decorată cu fructe proaspete sau cu puțină scorțișoară pentru a-i adăuga un plus de aromă. Indiferent de modul în care decideți să o serviți, NATILLA va fi cu siguranță apreciată de toți cei care o vor gusta.

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]