MUȘCHIULEȚ DE PORC AFUMAT, Rețetă Simplă

MUȘCHIULEȚ DE PORC AFUMAT, Rețetă Simplă

Introducere

În acest articol, vom explora o rețetă simplă și delicioasă de mușchiuleț de porc afumat. Această rețetă este perfectă pentru iubitorii de carne și pentru cei care apreciază aromele intense și fumul subtil. Mușchiulețul de porc afumat este un preparat clasic, care poate fi pregătit cu ușurință acasă, folosind doar câteva ingrediente.

Ingrediente necesare pentru MUȘCHIULEȚ DE PORC AFUMAT

Pentru a pregăti mușchiulețul de porc afumat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 kg de mușchiuleț de porc
 • 2 linguri de sare
 • 2 linguri de zahăr brun
 • 2 linguri de boia dulce
 • 1 linguriță de piper negru măcinat
 • 1 linguriță de usturoi granulat
 • 1 linguriță de paprika
 • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare a MUȘCHIULEȚULUI DE PORC AFUMAT

 1. Începeți prin pregătirea mușchiulețului de porc. Curățați-l de eventualele bucăți de grăsime și îndepărtați excesul de piele.
 2. Într-un bol, amestecați sarea, zahărul brun, boiaua, piperul negru, usturoiul granulat și paprika. Adăugați uleiul de măsline și amestecați bine până obțineți o pastă consistentă.
 3. Frecați mușchiulețul de porc cu pasta obținută, asigurându-vă că este bine acoperit pe toate părțile. Lăsați-l să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore, dar ideal ar fi să-l lăsați peste noapte pentru a obține aromele intense.
 4. Încingeți grillul sau grătarul și asigurați-vă că este bine încins. Puneți mușchiulețul de porc pe grătar și lăsați-l să se gătească timp de aproximativ 20-25 de minute, întorcându-l din când în când, până când atinge o temperatură internă de 70°C.
 5. După ce mușchiulețul de porc este gata, lăsați-l să se odihnească câteva minute înainte de a-l felia. Serviți-l alături de o salată proaspătă sau de garnitura preferată.

Concluzie despre rețeta de MUȘCHIULEȚ DE PORC AFUMAT

Mușchiulețul de porc afumat este o rețetă simplă, dar plină de arome și savoare. Carnea fragedă și suculentă, îmbogățită cu aromele condimentelor și cu aroma subtilă a fumului, este o alegere perfectă pentru o cină specială sau pentru un grătar în familie. Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe, adăugând sau eliminând condimente sau ajustând timpul de marinare. Sper că veți încerca această rețetă și că vă va surprinde plăcut!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]