MUSACA CU PIURE DE CARTOFI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru MUSACA CU PIURE DE CARTOFI

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata (porc sau vita)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare: Rețetă Simplă

Pentru a prepara musaca cu piure de cartofi, incepe prin curatarea si spalarea cartofilor. Apoi, pune-i la fiert in apa cu sare pana cand devin moi. In timp ce cartofii fierb, pune carnea tocata intr-o tigaie si caleste-o impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Adauga pasta de tomate si boia de ardei dulce si amesteca bine. Las-o la foc mic pana cand carnea este gatita complet.

Dupa ce cartofii au fiert, scurge-i si piseaza-i pentru a obtine un piure fin. Adauga laptele si untul si amesteca bine pana cand obtii o compozitie cremoasa. Condimenteaza piureul cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tava termorezistenta, pune un strat de piure de cartofi, apoi unul de carne tocata si asa mai departe, pana se termina ingredientele. La final, presara cascavalul ras deasupra.

Da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si lasa musaca sa se coaca timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand cascavalul de deasupra se topeste si se rumeneste.

Concluzie despre rețeta MUSACA CU PIURE DE CARTOFI

Musaca cu piure de cartofi este o reteta simpla si delicioasa, potrivita pentru orice ocazie. Aceasta combinatie savuroasa de carne tocata si piure de cartofi este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Musaca se prepara rapid si usor, iar rezultatul final este un fel de mancare reconfortant, ideal pentru zilele reci de iarna. Poti servi musaca cu piure de cartofi alaturi de o salata verde sau ca atare, pentru un pranz sau o cina consistenta. Indiferent de momentul in care o pregatesti, musaca cu piure de cartofi va fi cu siguranta apreciata de toata familia.