MURATURI, Rețetă Simplă

MURATURI, Rețetă Simplă

Introducere: Rețeta simplă de murături este o modalitate ușoară și rapidă de a pregăti legumele pentru a le păstra proaspete și gustoase mai mult timp. Această rețetă clasică este potrivită pentru oricine dorește să se bucure de aromele delicioase ale murăturilor în orice moment al anului.

Ingrediente necesare pentru MURATURI, Rețetă Simplă

Pentru a prepara această rețetă simplă de murături veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 kg de legume proaspete (castraveți, gogoșari, varză, morcovi, ceapă etc.)
 • 2 litri de apă
 • 200 ml oțet
 • 2 linguri de sare
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de boabe de muștar
 • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare a MURATURILOR, Rețetă Simplă

 1. Spălați și curățați legumele. Tăiați castraveții și gogoșarii rondele, varza și ceapa în fâșii subțiri, iar morcovii în bastonașe.
 2. Într-un vas mare, adăugați apa, oțetul, sarea, zahărul și boabele de muștar. Amestecați bine până când sarea și zahărul se dizolvă complet.
 3. Adăugați legumele în vasul cu lichid și amestecați ușor pentru a le acoperi în totalitate.
 4. Puneți foi de dafin deasupra legumelor și acoperiți vasul cu un capac sau folie alimentară.
 5. Lăsați murăturile la marinat timp de cel puțin 24 de ore într-un loc răcoros și întunecat. După acest timp, murăturile sunt gata de consumat.

Concluzie despre rețeta simplă de MURATURI

Rețeta simplă de murături este o metodă eficientă și gustoasă de a păstra legumele proaspete pentru perioade mai lungi de timp. Aceste murături se pot servi ca garnitură sau ca aperitiv, adăugând un plus de savoare la orice masă. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințele personale, adăugând sau eliminând diferite legume sau condimente. Indiferent de varietatea aleasă, murăturile vor aduce o notă de prospețime și savoare oricărei mese.