Iată o rețetă simplă și delicioasă de muffin cu cireșe și zahăr pudră:

Ingrediente:

 • 2 cani de făină de grâu
 • 1/2 cană de zahăr granulat
 • 2 lingurițe praf de copt
 • 1/2 linguriță sare
 • 1 ou
 • 1 cană de lapte
 • 1/3 cană ulei vegetal
 • 1 cană de cireșe fără sâmburi
 • Zahăr pudră pentru decor

Instrucțiuni:

 1. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătiți o tavă de muffin cu hârtii speciale pentru copt muffin.
 2. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul granulat, praful de copt și sarea.
 3. În alt castron, bateți oul, apoi adăugați laptele și uleiul vegetal. Amestecați bine.
 4. Combinați amestecul de ingrediente umede cu cel de ingrediente uscate, amestecând doar până la incorporare.
 5. Adăugați cireșele fără sâmburi în amestecul de aluat și amestecați ușor.
 6. Distribuiți aluatul în hârtiile de muffin pregătite în tavă.
 7. Coaceți muffinii în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când vârful lor este ușor rumenit și când introduceți o scobitoare în mijlocul unui muffin, aceasta iese curată.
 8. Lăsați muffinii să se răcească în tava de copt timp de 5 minute, apoi transferați-i pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.
 9. După ce sunt răciți, pudrați-i cu zahăr pudră.

Acesta este un desert delicios și ușor de preparat care se potrivește perfect cu o cană de cafea sau ceai pentru o gustare rapidă și delicioasă.

Sigur! Voi continua să adaug detalii suplimentare despre această rețetă de muffin cu cireșe și zahăr pudră, astfel încât să puteți prepara această gustare delicioasă în siguranță și cu succes.

Primul pas în pregătirea acestei rețete este să vă asigurați că aveți toate ingredientele necesare la îndemână. Este important să măsurați cu atenție cantitățile pentru fiecare ingredient pentru a obține un rezultat bun.

Odată ce aveți toate ingredientele pregătite, începeți prin pregătirea tăvii de muffin. Puteți alege să folosiți hârtii speciale pentru copt muffin, astfel încât să nu lipiți aluatul în tavă. Dacă nu aveți hârtii speciale, puteți unge ușor tava de muffin cu ulei sau folosiți o spray de gătit pentru a preveni lipirea aluatului.

Urmează pregătirea aluatului pentru muffin. În acest pas, veți combina ingredientele uscate și cele umede separat. Este important să amestecați doar până la incorporare și să nu amestecați prea mult, altfel muffinii vor fi tari și uscați.

Când adăugați cireșele în aluat, puteți tăia cireșele în bucăți mici sau le puteți lăsa întregi. Cireșele întregi vor adăuga un gust și o textură interesantă, dar tăierea lor în bucăți mici poate fi mai ușor de mâncat.

După ce ați distribuit aluatul în hârtiile de muffin și ați pus cireșele, puteți să-i coaceți în cuptorul preîncălzit. Asigurați-vă că nu deschideți cuptorul prea des în timpul coacerii, astfel încât muffinii să se coacă uniform și să se evite scăderea temperaturii din cuptor.

Odată ce muffinii sunt gata, lăsați-i să se răcească în tavă pentru câteva minute. Acest lucru va ajuta să se întărească și să devină mai ușor de manevrat. După aceea, puteți să-i mutați pe un grătar de răcire pentru a se răci complet. Când sunt răciți, pudrați-i cu zahăr pudră pentru un efect frumos și gustos.

Această rețetă este o modalitate minunată de a utiliza cireșele proaspete într-un mod delicios și creativ. Cireșele sunt bogate în antioxidanți și pot adăuga o mulțime de nutrienți valoroși la această gustare dulce. Muffinii sunt perfecti pentru micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Această rețetă poate fi ușor adaptată în funcție de preferințele dumneavoastră. De exemplu, puteți să înlocuiți cireșele cu alte fructe, cum ar fi afinele sau murele, sau puteți să adăugați alte ingrediente precum vanilie sau scortisoară pentru a da un gust diferit.

De asemenea, puteți să experimentați cu topping-uri pentru muffinii cu cireșe și zahăr pudră. De exemplu, puteți să adăugați fulgi de ciocolată sau nuci măcinate pe deasupra muffinilor înainte de a-i coace în cuptor, sau puteți să adăugați un strat de sos de ciocolată sau de vanilie pe deasupra muffinilor răciți.

Muffinii cu cireșe și zahăr pudră sunt o gustare ușor de preparat și delicioasă, care poate fi servită la orice ocazie. De asemenea, acești muffini se pot păstra proaspeți pentru câteva zile dacă sunt depozitați într-un recipient etanș la temperatura camerei sau în frigider.

În concluzie, această rețetă de muffin cu cireșe și zahăr pudră este o alegere excelentă pentru oricine caută o gustare dulce și satisfăcătoare. Cu puțină pregătire și atenție, veți putea să vă bucurați de un deliciu făcut acasă într-un timp foarte scurt.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]