Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru muffin cu ciocolată și miere:

Ingrediente:

 • 1 1/2 căni de făină
 • 1/2 cană de zahăr
 • 1/2 cană de unt topit
 • 1/2 cană de lapte
 • 1/4 cană de miere
 • 2 ouă
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1 cană de ciocolată tocată

Instrucțiuni:

 1. Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava de muffin cu hârtii pentru copt.
 2. Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt și sarea.
 3. Într-un alt castron, bateți ouăle, apoi adăugați zahărul și mierea și amestecați bine.
 4. Adăugați untul topit și laptele la amestecul de ou și amestecați până se combină bine.
 5. Turnați amestecul de ou peste amestecul de făină și amestecați până se combină bine.
 6. Adăugați ciocolata tocată și amestecați ușor.
 7. Turnați amestecul în formele de muffin pregătite, umplându-le cu aproximativ 2/3.
 8. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când muffinii sunt rumeniți și pufoși.
 9. Lăsați muffinii să se răcească în tava de copt timp de câteva minute, apoi transferați-i pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.
 10. Serviți și savurați acești delicioși muffin cu ciocolată și miere!

Cu siguranță! Hai să discutăm mai multe despre această rețetă delicioasă de muffin cu ciocolată și miere.

Pentru a face acești muffin cu ciocolată și miere, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne asigurăm că avem toate ingredientele necesare. Printre aceste ingrediente se numără făina, zahărul, untul topit, laptele, mierea, ouăle, praful de copt, sarea și, desigur, ciocolata tocată. Este important să folosim ingrediente de calitate, pentru a obține un gust și o textură excelente.

În primul rând, trebuie să amestecăm ingredientele uscate într-un castron mare. Apoi, într-un alt castron, trebuie să amestecăm ingredientele umede, inclusiv ouăle, zahărul și mierea. După ce am amestecat ingredientele umede, trebuie să adăugăm untul topit și laptele și să amestecăm până se combină bine.

Următorul pas este să turnăm amestecul umed peste ingredientele uscate și să amestecăm ușor până când toate ingredientele se combină. Este important să nu amestecăm prea mult, deoarece putem supradimensiona aluatul și muffinii noștri nu vor mai fi pufoși.

Apoi, adăugăm ciocolata tocată și amestecăm ușor. Ciocolata se va topi parțial în timpul coacerii, ceea ce va adăuga o textură moale și cremoasă la acești muffin cu ciocolată și miere.

Pregătim tava de muffin cu hârtii pentru copt și turnăm aluatul în formele de muffin, umplându-le aproximativ cu 2/3. Apoi, coacem muffinii timp de 20-25 de minute la 180°C, până când devin rumeniți și pufoși.

Este important să lăsăm muffinii să se răcească în tava de copt timp de câteva minute înainte de a-i transfera pe un grătar de răcire pentru a se răci complet. Acest lucru va ajuta la evitarea desprinderii muffinilor din hârtia de copt și la menținerea texturii pufoase a muffinilor.

Acești muffin cu ciocolată și miere sunt o alegere excelentă pentru micul dejun sau pentru gustările din timpul zilei. Ciocolata și mierea se combină perfect pentru a crea o gustare dulce și aromată. Muffinii sunt pufoși și moi, iar ciocolata tocată le oferă o textură cremoasă și bogată. Este o gustare delicioasă care poate fi făcută într-un timp foarte scurt.

În plus, această rețetă poate fi personalizată în funcție de preferințele tale. Dacă nu ești fan al ciocolatei, poți înlocui ciocolata cu un alt ingredient preferat. De asemenea, poți adăuga alune, nuci sau fructe uscate pentru a adăuga textură și savoare.

Mai mult decât atât, acești muffin cu ciocolată și miere sunt o opțiune sănătoasă pentru o gustare dulce, deoarece ingredientele naturale precum mierea și untul sunt o alternativă mai sănătoasă la zahăr și uleiul vegetal.

În concluzie, această rețetă de muffin cu ciocolată și miere este o alegere excelentă pentru oricine dorește să se bucure de o gustare dulce și aromată. Cu ingrediente simple și ușor de găsit, acești muffin sunt ușor de făcut și pot fi personalizați în funcție de gusturile și preferințele individuale. Încearcă această rețetă și savurează acești delicioși muffin cu ciocolată și miere la micul dejun sau în timpul zilei, însoțiți de o ceașcă de cafea sau ceai preferat.

Poftă bună!
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]