Ingrediente:

 • 4 fileuri de merluciu
 • 1 ou
 • 2 linguri de făină
 • 2 linguri de pesmet
 • sare și piper, după gust
 • ulei pentru prăjit

Instructiuni:

 1. Spălați și uscați fileurile de merluciu.
 2. Bateti oul intr-un bol mare. Adăugați sare și piper, după gust.
 3. Amestecați făina și pesmetul într-un bol separat.
 4. Înmoiați fiecare file de merluciu în ou, apoi în amestecul de făină și pesmet.
 5. Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-înalt.
 6. Prăjiți fiecare file de merluciu până când este aurie și crocantă, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
 7. Scoateți fileurile de pe tigaie și așezați-le pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
 8. Serviți merluciul prăjit cald, cu o salată sau o garnitură de legume, dacă doriți.

Merluciul este un tip de pește versatil și cu un gust delicios, care poate fi preparat într-o varietate de moduri, inclusiv prăjit. Acest mod de preparare este rapid și ușor, iar rezultatul final este un file de pește crocant și savuros.

Pregătirea merluciului prăjit este destul de simplă. Începeți prin a spăla și a usca fileurile de merluciu. Următorul pas este să amestecați sare și piper într-un bol cu ou, în care veți înmoia fiecare file de merluciu. Apoi, fiecare file trebuie să fie învelit într-un amestec de făină și pesmet, care va ajuta la obținerea unui crustă crocantă atunci când este prăjit.

Încălzirea uleiului într-o tigaie mare la foc mediu-înalt este următorul pas important. Este important să așteptați până când uleiul devine fierbinte înainte de a adăuga fileurile de merluciu, pentru a evita lipirea sau arsura acestora. Prăjiți fiecare file pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când devine aurie și crocantă.

După ce fiecare file a fost prăjit, așezați-le pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei. Acest lucru va ajuta la menținerea crocantului și a texturii atractive a fileurilor de merluciu.

Merluciul prăjit poate fi servit cu o varietate de garnituri și salate, cum ar fi o salată de cartofi sau o salată de varză, sau poate fi savurat simplu, alături de un sos de lămâie sau oțet balsamic. Acest preparat este perfect pentru o cină rapidă și ușoară sau pentru a servi invitaților dvs. la un eveniment special.

În concluzie, merluciul prăjit este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să savureze un pește delicios și ușor de preparat.

În cazul în care doriți să adăugați un plus de arome, puteți adăuga ierburi aromatice precum rozmarin sau busuioc la amestecul de făină și pesmet. De asemenea, puteți adăuga un strop de ulei de argan sau ulei de măsline la uleiul folosit pentru prăjire, pentru a adăuga un plus de savoare.

Pentru un aspect atractiv, puteți servi merluciul prăjit într-o farfurie de prezentare și puteți decora cu felii de lămâie sau o tulpiniță de ierburi. De asemenea, puteți adăuga un sos pentru a completa preparatul. Sosul poate fi o combinație de smântână, ierburi, lămâie, sare și piper.

Este important să aveți în vedere că, deși acest preparat poate fi gustat și savurat de toată lumea, este important să verificați dacă toți invitații dvs. pot mânca pește. De asemenea, pentru cei care doresc să evite grăsimile saturate, există opțiuni de prăjire la cuptor, care sunt la fel de delicioase și sănătoase.

În general, merluciul prăjit este o rețetă ușor de preparat și versatilă, care poate fi modificată în funcție de preferințele individuale. Poate fi preparat într-un mod rapid și ușor și este perfect pentru o cină în familie sau pentru a fi servit la un eveniment special.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]