Mancare Praz cu Orez, Rețetă Simplă
Introducere
Astăzi vă prezint o rețetă simplă și delicioasă de mancare praz cu orez. Această rețetă este perfectă pentru zilele în care vă doriți să preparați o masă rapidă și sănătoasă. Ingredientele necesare sunt ușor de găsit și prepararea nu necesită mult timp. Rețeta combină gustul rafinat al prazului cu textura cremoasă a orezului, rezultând o mâncare savuroasă și reconfortantă. Vă invit să descoperiți cum să pregătiți acest preparat cu ajutorul instrucțiunilor de mai jos.
Ingrediente necesare pentru Mancare Praz cu Orez
- 2 fire de praz
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 200 g orez
- 500 ml supă de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de cimbru uscat
- sare și piper după gust
Mod de preparare: Mancare Praz cu Orez
- Curățați și spălați prazul, apoi tăiați-l în felii subțiri.
- Într-o cratiță, încingeți uleiul de măsline la foc mediu și adăugați prazul și ceapa tocată mărunt. Soteați-le timp de aproximativ 5 minute, până se înmoaie.
- Adăugați usturoiul mărunțit și cimbrul uscat în cratiță și lăsați-le să se călească încă 2 minute.
- Adăugați orezul și amestecați bine pentru a-l acoperi cu uleiul și cu toate celelalte ingrediente.
- Turnați supa de legume peste orez și lăsați totul să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, timp de aproximativ 20 de minute sau până când orezul este fiert și lichidul a fost absorbit complet.
- Asezați mâncarea de praz cu orez pe farfurii și condimentați cu sare și piper după gust.
Concluzie despre rețeta Mancare Praz cu Orez
Această rețetă simplă de mancare praz cu orez este o alegere excelentă pentru cineva care caută o masă rapidă și hrănitoare. Gustul delicat al prazului se îmbină perfect cu textura cremoasă a orezului, rezultând un preparat savuros și satisfăcător. Acest fel de mâncare poate fi servit ca atare sau poate fi acompaniat de o salată verde proaspătă. Rețeta poate fi adaptată după preferințe, adăugând legume suplimentare sau condimente în funcție de gusturile personale. Sper că veți încerca această rețetă și că vă va încânta papilele gustative!
Post Views: 41
Related Posts:
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Paste cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu piept de pui: Ingrediente: 300g de paste (preferabil tagliatelle sau penne) 2 piepturi de pui tăiate cuburi 3 căței de usturoi tocați mărunt 1 ceapă tocată 1 ardei gras tocat cuburi 2 roșii tocate cuburi 1 lingură de ulei de măsline sare și piper după gust 1 linguriță de busuioc uscat 50g de parmezan ras pentru servit Instrucțiuni : Începeți prin a pregăti pastele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, pregătiți sosul. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați pieptul de pui și gătiți până se rumenește pe…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
- MANCARE DE PRAZ CU PUI JAMILA, Rețetă Simplă Mâncarea de praz cu pui Jamila este o rețetă simplă și gustată de multe gospodine. Pentru preparare, se taie puiul în bucăți și se călește în ulei împreună cu ceapa și usturoiul. După ce carnea este rumenită, se adaugă prazul tăiat în inele și se lasă să se călească până devine moale. Se potrivește gustul cu sare, piper și vegeta, iar apoi se toarnă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele. Se lasă la fiert până carnea este fragedă și sosul a redus. Mâncarea de praz cu pui Jamila se servește fierbinte alături de cartofi natur sau pilaf de orez. Această…
- Rețetă pizză italiană, Rețetă Simpl Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizză italiană: Ingrediente: 500g făină 300ml apă călduță 7g drojdie uscată 1 linguriță de sare 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella topping-uri după preferință (ex. ciuperci, ardei, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Pentru prepararea aluatului, amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați drojdia și amestecați ușor. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugați uleiul și apa călduță. Amestecați cu o lingură de lemn sau cu mâinile până se formează un aluat omogen. Puneți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământați timp de 5-10 minute…
- Pască fara aluat, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 100 g zahăr 100 g stafide 1 lingură de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală unt pentru uns forma Instrucțiuni : Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou. Se unge o formă de copt cu unt. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.…
- Paste cu sos de roșii, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu sos de roșii: Ingrediente: 500g paste (ex: spaghetti) 1 cană sos de roșii 2 căței de usturoi, tăiați mărunt 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță busuioc uscat sare și piper după gust Parmezan ras (opțional) Instrucțiuni : Pregătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În general, trebuie să le fierbeți în apă sărată timp de aproximativ 10-12 minute sau până când sunt al dente. Scurgeți apa și puneți pastele deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul și prăjiți-l timp de un minut,…
- Supă cremă de spanac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă cremă de spanac: Ingrediente: 1 ceapa medie, tocata fin 2 catei de usturoi, pisati 500 g de spanac proaspat sau congelat 1 litru de supa de legume 1/2 cana de smantana lichida sare si piper, dupa gust ulei de masline Instrucțiuni : Incepeti prin a incalzi uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se inabuse pana cand devin aurii si moi. Adaugati spanacul si lasati-l sa se inabuse pana cand se inmoaie si isi reduce volumul. Adaugati supa de legume si lasati amestecul sa fiarba timp de 10-15…
- Paste cu ton, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu ton: Ingrediente: 400 grame paste (preferabil spaghete) 1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 grame) 2 căței de usturoi, tocați fin 1/2 ceapă, tocată fin 1 conservă de roșii tocate (aproximativ 400 grame) 2 lingurițe de ulei de măsline 1/2 linguriță de busuioc uscat Sare și piper negru proaspăt măcinat Parmezan ras (opțional) Instrucțiuni : Puneți o oală cu apă să fiarbă și adăugați sare după gust. Adăugați pastele și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Între timp, într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]