MANCARE DE PRAZ, Rețetă Simplă

MANCARE DE PRAZ, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă propun să pregătim o delicioasă Mancare de Praz, o rețetă simplă și savuroasă, perfectă pentru masa de prânz sau cină. Prazul este un ingredient versatil și sănătos, iar în această rețetă își dezvăluie adevăratul potențial culinar. Mancarea de praz este ușor de preparat și se potrivește perfect atât cu garnituri de cartofi, cât și cu carne sau pește. Acest fel de mâncare este apreciat de întreaga familie și poate fi servit în orice moment al anului. Așadar, să începem să descoperim ingredientele necesare pentru a pregăti o Mancare de Praz delicioasă.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara această delicioasă Mancare de Praz, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3-4 prazi mari
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml supă de legume sau apă
  • Sare și piper, după gust

Acestea sunt ingredientele de bază pentru Mancarea de Praz, însă puteți adăuga și alte condimente sau legume, în funcție de preferințele voastre. De asemenea, puteți înlocui uleiul de măsline cu unt, pentru un plus de aromă.

Mod de preparare

Pentru a pregăti Mancarea de Praz, urmați acești pași simpli:

  1. Curățați prazul de frunze și coaja exterioară, păstrând doar partea albă și verde deschisă. Tăiați prazul în rondele de aproximativ 1 cm grosime.
  2. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați usturoiul tocat mărunt. Căliți usturoiul timp de 1-2 minute, până devine ușor aurit și eliberează aroma sa delicioasă.
  3. Adăugați prazul în tigaie și căliți-l împreună cu usturoiul timp de 5-7 minute, până se înmoaie și își schimbă culoarea într-un verde strălucitor.
  4. Turnați supa de legume sau apa în tigaie și lăsați Mancarea de Praz să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când prazul este complet moale.
  5. Condimentați cu sare și piper, după gust. Amestecați bine și mai lăsați mâncarea să fiarbă încă 2-3 minute, pentru a se combina aromele.

Concluzie despre rețetă

Mancarea de Praz este o rețetă simplă și gustoasă, care pune în valoare aromele delicate ale acestui ingredient minunat. Textura moale și gustul dulceag al prazului se completează perfect cu aroma ușoară de usturoi și condimentele utilizate. Această mâncare poate fi servită ca și fel principal, alături de o garnitură de cartofi sau orez, sau ca și acompaniament pentru carne sau pește. Rețeta este ușor de adaptat în funcție de preferințele fiecăruia, putând fi adăugate diverse legume sau condimente pentru a obține un rezultat personalizat. Sper că această rețetă simplă de Mancare de Praz v-a stârnit pofta și v-a inspirat să încercați această delicioasă mâncare acasă. Poftă bună!