Reteta mancare de limba cu masline:

Ingrediente:

  • 1 limba de vita
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 cana de masline verzi fara samburi
  • 1 cana de rosii cherry, taiate in jumatate
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de concentrat de rosii
  • 4 cesti de apa
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper negru
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingura de boia dulce de ardei

Instructiuni:

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si adaugati ceapa si usturoiul. Fierbeti pana ce ceapa devine moale si aurie, aproximativ 3-5 minute.
  2. Adaugati faina si amestecati bine pentru a evita formarea cocoloanelor.
  3. Adaugati concentratul de rosii, paprika, boia dulce de ardei, sare si piper, amestecand bine.
  4. Adaugati apa, amestecand bine si aduceti la fierbere. Reduceti focul la mediu-scazut si lasati sa fiarba timp de 5 minute.
  5. Adaugati limba de vita in tigaie, acoperiti si lasati sa fiarba timp de 2-3 ore sau pana cand carnea devine moale si se desprinde usor de os.
  6. Adaugati maslinele si rosiile cherry in tigaie si mai lasati sa fiarba timp de 10-15 minute, pana ce sosul se ingroasa si legumele se inmoaie.
  7. Serviti cald cu orez sau paine prajita.

Aceasta mancare de limba cu masline este o reteta delicioasa si satisfacatoare, plina de arome si savoare. Se poate servi ca un pranz sau ca o cina, fiind perfecta pentru o zi de weekend sau o ocazie speciala. Incercati-o acasa si bucurati-va de o masa delicioasa!

Mancarea de limba cu masline este o reteta traditionala, care combina carnea de limba cu masline, rosii si mirodenii, pentru a crea un sos bogat si aromat. Carnea de limba este moale si fierbinte, iar combinatia de masline, rosii si mirodenii adauga un plus de savoare si textura.

In plus, aceasta reteta este usor de preparat si poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia. Daca doriti sa obtineti un sos mai picant, puteti adauga mai mult ardei iute sau boia, in timp ce daca preferati o versiune mai putin picanta, puteti reduce cantitatea de ardei iute.

Maslinele verzi sunt esentiale in aceasta reteta, deoarece adauga un gust uleios si crocant, care se combina perfect cu sosul si carnea de limba. In plus, maslinele sunt bogate in grasimi sanatoase si in acizi grasi mononesaturati, care sunt importanti pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange.

Rosiile cherry, de asemenea, adauga o textura suculenta si o culoare frumoasa sosului. In plus, rosiile contin licopen, un antioxidant puternic, care poate ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare.

In concluzie, mancarea de limba cu masline este o reteta savuroasa si sanatoasa, care poate fi preparata acasa cu usurinta. Este o alegere perfecta pentru o masa de weekend sau pentru o ocazie speciala, fiind un mod de a va bucura de o masa delicioasa, plina de arome si textura.

Poftă bună!
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

4 thoughts on “Mancare de limba cu masline, rețetă gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*