MAMALIGA CU BRANZA LA CUPTOR, Rețetă Simplă

Mămăliga cu Brânză la Cuptor, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Mămăliga cu Brânză la Cuptor

  • 500 de grame de făină de porumb
  • 1 litru de apă
  • 200 de grame de brânză telemea sau cascaval
  • 2 ouă
  • 100 de grame de smântână
  • sare

Mod de preparare a Mămăligii cu Brânză la Cuptor

Pentru a pregăti această delicioasă mămăligă cu brânză la cuptor, vom începe prin a aduce apa la fierbere într-un vas mare. După ce apa a început să fiarbă, vom adăuga treptat făina de porumb în vas, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a evita formarea cocoloașelor. Vom continua să amestecăm până când compoziția devine densă și începe să se desprindă de pe pereții vasului.

Odată ce mămăliga este gata, vom înlătura vasul de pe foc și vom adăuga brânza telemea sau cascavalul ras în compoziție. Vom amesteca bine, astfel încât brânza să se distribuie uniform în mămăligă. Apoi, vom adăuga ouăle și smântâna, continuând să amestecăm până când toate ingredientele sunt bine incorporate.

Următorul pas este să ungem o tavă de cuptor cu puțin ulei și să turnăm compoziția de mămăligă cu brânză în tavă. Vom nivelarea suprafața cu o spatulă și vom da tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau până când mămăliga devine aurie și crocantă la suprafață.

Concluzie despre rețeta simplă de Mămăligă cu Brânză la Cuptor

Această rețetă simplă de mămăligă cu brânză la cuptor este o opțiune excelentă pentru cineva în căutarea unei mese rapide și delicioase. Combinația dintre mămăligă și brânză telemea sau cascaval oferă un gust sărat și cremos, care este sigur să satisfacă orice poftă. Acest fel de mâncare poate fi servit ca atare sau alături de diverse garnituri, precum salată verde sau legume proaspete. Bucură-te de această rețetă tradițională românească și pregătește o mămăligă cu brânză la cuptor, simplă și delicioasă!