LICHIOR DE SMOCHINE, Rețetă Simplă

LICHIOR DE SMOCHINE, Rețetă Simplă

Lichiorul de smochine este o băutură delicioasă și rafinată, perfectă pentru a fi savurată în momentele de relaxare sau pentru a fi oferită ca un cadou special. Cu o textură catifelată și un gust dulceag, acest lichior reprezintă un adevărat deliciu pentru papilele gustative. În continuare, vă vom prezenta ingredientele necesare, modul de preparare și câteva informații suplimentare despre această rețetă simplă și ușor de realizat.

Ingrediente necesare pentru Lichior de Smochine

 • 500 g de smochine uscate
 • 500 ml de alcool alimentar
 • 250 g de zahăr
 • 1 lămâie (coaja rasă)
 • 1 baton de vanilie
 • 1/2 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare a Lichiorului de Smochine

 1. Într-un borcan mare, se pun smochinele uscate și se adaugă alcoolul alimentar. Se amestecă bine și se lasă la macerat timp de 10 zile, într-un loc răcoros și întunecat. Este important ca smochinele să fie complet acoperite de alcool.
 2. După cele 10 zile de macerare, se prepară un sirop din zahăr și 250 ml de apă. Se pune zahărul într-un vas și se adaugă apa treptat, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă complet.
 3. Siropul obținut se lasă să se răcească complet și apoi se adaugă în borcanul cu smochine și alcool. Se amestecă bine și se lasă la macerat încă 10 zile.
 4. După cele 10 zile, se adaugă coaja rasă de lămâie, batonul de vanilie și scorțișoara în borcan. Se amestecă bine și se lasă lichiorul să macereze încă 5 zile.
 5. La finalul celor 5 zile de macerare, lichiorul de smochine este gata de consumat. Se poate filtra și îmbutelia în sticle de sticlă închise ermetic pentru a-i păstra aroma și prospețimea.

Concluzie despre rețeta Lichiorului de Smochine

Lichiorul de smochine este o rețetă simplă și ușor de realizat, dar care oferă un rezultat deosebit de gustos și aromat. Acest lichior poate fi savurat ca atare, cu gheață sau poate fi folosit în diverse cocktail-uri și deserturi. Gustul dulce și parfumat al smochinelor se combină perfect cu aromele de vanilie și scorțișoară, creând o experiență senzorială unică. Datorită procesului de macerare, lichiorul de smochine capătă o textură catifelată și o culoare intensă, ceea ce îl face și mai apetisant. Așadar, nu ezitați să încercați această rețetă și să vă bucurați de un lichior cu adevărat special și delicios.

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]