Ingrediente:

 • 2 căpșuni
 • 2 ardei roșii
 • 2 ardei verzi
 • 2 cepe
 • 4 căței de usturoi
 • 4 linguri de ulei de măsline
 • 4 frunze de rozmarin proaspete
 • 2 frunze de cimbru
 • sare și piper negru, după gust

Instructiuni:

 1. Spălați și curățați legumele, apoi tăiați-le în bucăți mari.
 2. Într-un bol mare, amestecați uleiul de măsline, rozmarinul, cimbrul, sare, piper și usturoiul zdrobit.
 3. Adăugați legumele în bol și amestecați bine pentru a acoperi fiecare bucată cu marinada.
 4. Acoperiți bolul cu folie și lăsați legumele să se odihnească timp de 30 de minute.
 5. Încălziți grătarul la foc mediu-mare.
 6. Puneți legumele pe grătar și gătiți timp de 10-15 minute, sau până când sunt bine rumenește și sunt gata.
 7. Serviți legumele fierbinți, garnisite cu frunze proaspete de rozmarin.

Legumele gătite pe grătar sunt un mod perfect de a savura fructele și legumele proaspete în sezonul cald. Această rețetă include o marinadă simplă, dar extrem de gustoasă, făcută din ulei de măsline, rozmarin, cimbru, usturoi, sare și piper, care îmbogățește aroma și textura legumelor.

Pentru a pregăti această rețetă, începeți prin a curăța și tăia legumele în bucăți mari, cum ar fi ardeii roșii și verzi, căpșunile, cepele și cățeii de usturoi. Apoi, într-un bol mare, amestecați uleiul de măsline, rozmarinul proaspăt, cimbrul, sare și piper, precum și usturoiul zdrobit. Adăugați legumele în bol și amestecați bine pentru a acoperi fiecare bucată cu marinada. Acoperiți bolul cu folie și lăsați legumele să se odihnească timp de 30 de minute.

Încălziți grătarul la foc mediu-mare și puneți legumele pe grătar. Gătiți timp de 10-15 minute sau până când sunt bine rumenește și sunt gata. Este important să nu le întoarceți prea des, deoarece acest lucru poate duce la o pierdere a umidității și a texturii crocante. Când sunt gata, legumele ar trebui să fie bine rumene și fierbinți.

Serviți legumele fierbinți, garnisite cu frunze proaspete de rozmarin. Această rețetă poate fi ușor personalizată pentru a include orice alte legume sau ierburi preferate. De asemenea, puteți adăuga sare și piper după gust. Legumele gătite pe grătar sunt un mod perfect de a savura legumele proaspete în sezonul cald și sunt o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru orice masă.

Legumele gătite pe grătar sunt un adaos perfect la orice masă, fie că este vorba de o cină în familie sau de un picnic în aer liber. Acestea pot fi preparate cu ușurință și sunt o opțiune sănătoasă, care oferă o mulțime de nutrienți și vitamine importante.

Pentru a adăuga o textură crocantă și un plus de aroma, puteți adăuga ierburi proaspete, cum ar fi rozmarinul și cimbrul, în marinada legumelor. Acestea vor adăuga un gust puternic, îmbogățind aroma și textura legumelor.

Marinada este, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga ulei de măsline, care este bogat în acizi grași sănătoși, precum și usturoi, care are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene.

În concluzie, legumele gătite pe grătar sunt un mod ușor și gustos de a savura legumele proaspete în sezonul cald. Marinada cu rozmarin și cimbru adaugă un plus de aroma și textură și este o opțiune sănătoasă și ușoară pentru orice masă.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]