Ingrediente:

  • 12 foi de lasagna
  • 500 g carne tocată (porc sau vita)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 conserva de rosii in cuburi (800g)
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • 1/2 lingura de chimen
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 500 g branza ricotta
  • 100 g branza parmezan rasa
  • 2 oua mari

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 200°C.
  2. Intr-o tigaie mare, prajiti carnea tocata pana devine maronie. Adaugati ceapa si usturoiul, prajiti 2-3 minute pana sunt moi.
  3. Adaugati rosiile, sarea, piperul, oregano-ul, busuiocul si chimenul. Amestecati bine si gatiti la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10 minute.
  4. In alt vas, amestecati smantana, branza ricotta, parmezanul, ouale si o lingura de busuioc.
  5. Intr-o tava de lasagna, asezati o prima stratura de foi de lasagna, urmata de o stratura de compozitie cu carne si o stratura de compozitie cu smantana si branza. Repetati acest proces de 3 ori, terminand cu o stratura de compozitie cu smantana si branza.
  6. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti timp de 25 minute.
  7. Dupa 25 de minute, indepartati folia de aluminiu si mai coaceti inca 15 minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
  8. Lasati sa se raceasca cateva minute inainte de a portiona si servi.

Aceasta reteta de lasagna cu carne tocata poate fi un adevarat deliciu pentru intreaga familie. Bucurati-va de fiecare felie de lasagna cu un sos savuros de carne, smantana si branza, si serviti cu un pahar de vin rosu sau o salata verde.

Pasta Lasagna este un preparat traditional din Italia, care se bucura de popularitate in intreaga lume. Fiecare familie italiana are propriile sale variante si ingrediente, dar reteta de baza cu carne tocata este una dintre cele mai apreciate.

Ingredientele pentru reteta noastra sunt ușor de găsit și pot fi achizitionate de la orice supermarket sau magazin alimentar. Carnea tocata poate fi de porc sau de vita, in functie de preferinte. Adaugarea usturoiului, cepei, rosiilor si ierburilor aromatice precum busuiocul, oregano-ul sau chimenul, va conferi un gust suplimentar sosului.

Pentru compozitia cu branza, se amesteca smantana, branza ricotta, branza parmezan, ouale si busuioc, creand un amestec cremos si gustos. Straturile de foi de lasagna, compozitie cu carne si compozitie cu branza se alterna, pana se formeaza 3-4 straturi, terminand cu o stratura de compozitie cu branza. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se coace timp de 25 minute, urmand sa se indeparteze folia de aluminiu si sa se mai coaca inca 15 minute.

Lasagna cu carne tocata poate fi servita calda, cu o salata verde sau cu un pahar de vin rosu. Este o reteta versatila, care poate fi adaptata in functie de preferinte, prin adaugarea sau eliminarea anumitor ingrediente sau prin schimbarea tipului de carne folosit. De asemenea, aceasta reteta poate fi pregatita in avans si pastrata in frigider sau congelator pentru momente in care nu aveti timp sa gatiti.

In concluzie, aceasta reteta de lasagna cu carne tocata este o alegere excelenta pentru o cina de familie sau pentru o petrecere cu prietenii. Este usor de preparat, delicios si sigur va fi apreciat de toti cei care il vor incerca.

Bon Appétit!

 

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

4 thoughts on “Lasagna cu carne tocată, rețetă italiană gustoasă

  1. Nice post. learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.-vox hd live

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*