Ingrediente:

  • 12 foi de lasagna
  • 1 kg de carne de vita tocata
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 4 cesti de supa de pui
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei
  • 1/4 lingurita de nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 3 cesti de branza ricotta
  • 3 oua
  • 2 cesti de branza rasa mozzarella
  • 1/4 cesti de parmezan ras

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 375°F (190°C).
  2. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana ce ceapa devine translucenta, aproximativ 5 minute.
  3. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti pana ce se rumeneste, aproximativ 10 minute.
  4. Adaugati concentratul de rosii, sare, piper, supa de pui, oregano, busuioc, boia de ardei, nucsoara, cimbru si zahar. Amestecati bine si lasati sa fiarba pana ce sosul se ingroasa, aproximativ 15 minute.
  5. Intr-un bol mare, amestecati branza ricotta cu ouale.
  6. Umeziti foile de lasagna cu apa pentru a evita uscarea in timpul coacerii.
  7. Intr-un vas pentru cuptor, puneti o strat subtire de sos de carne la baza. Adaugati apoi un strat de foi de lasagna, urmat de un strat de amestec de branza ricotta. Repetati acest proces de 3 ori, terminand cu un strat de sos de carne.
  8. Acoperiti cu branza mozzarella rasa si parmezan.
  9. Coaceti in cuptor pentru 35-40 minute sau pana ce sosul fierbe si branza devine aurie si crocanta.
  10. Lasati sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a servi.

Acesta este un reteta clasica de lasagna cu carne de vita, care poate fi servita cu un salat de verdeturi sau cu paine crocanta. Sper ca va va placea!

Lasagna este unul dintre cele mai populare feluri de mancare italiene, cunoscut in intreaga lume pentru delicioasa sa combinatie de foi subtiri, sos si branza. Aceasta reteta poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia, adaugand diverse legume, ierburi sau tipuri de branza, astfel incat fiecare portie sa fie unica.

In plus, lasagna este un fel de mancare versatil, potrivit atat pentru cinele de familie, cat si pentru mesele festive. Poate fi pregatit in avans si pastrat in frigider sau congelator, iar la nevoie, se poate incalzi usor in cuptor. De asemenea, poate fi servit atat cald, cat si la temperatura camerei, ceea ce il face perfect pentru mesele de vara sau pentru a fi luat cu tine in excursii.

In ceea ce priveste ingredientele, aceasta reteta de lasagna cu carne de vita foloseste carne tocata, branza ricotta, branza mozzarella si parmezan, insa puteti adauga sau inlocui cu orice alt ingredient care va place. De exemplu, puteti folosi carne de porc sau de miel, sau puteti adauga ciuperci, ardei sau spanac pentru a adauga mai multe elemente nutritive si pentru a diversifica gustul.

In ceea ce priveste pregatirea, aceasta reteta este relativ usoara si nu necesita prea mult timp sau cunostinte speciale in bucatarie. Este important sa urmati instructiunile cu atentie, in special in ceea ce priveste timpul de coacere, pentru a evita foile de lasagna prea tari sau prea moi.

In concluzie, aceasta reteta de lasagna cu carne de vita este una dintre cele mai bune alegeri pentru o cina delicioasa si satisfacatoare, care poate fi adaptata in functie de nevoile si preferintele fiecaruia. Sper ca va va placea la fel de mult cum ne-a placut noua!

Modul de servire al lasagnei cu carne de vita poate fi la fel de important ca si modul de pregatire. Lasagna poate fi servita cu un sos de rosii sau un sos alb, alaturi de un side dish proaspat, cum ar fi salata sau paine crocanta. De asemenea, se poate adauga si un vin rosu de calitate pentru a completa perfect masa.

Daca doriti sa evitati sa mancati prea mult, puteti portiona lasagna in farfurii individuale, astfel incat sa puteti controla cantitatea de mancare consumata. De asemenea, puteti servi lasagna in portionate mici, alaturi de un piure de cartofi sau o salata, pentru a va asigura ca aveti o masa echilibrata si sanatoasa.

Atunci cand pregatiti lasagna pentru a fi servita mai tarziu, puteti sa o pastrati la frigider sau sa o congelati. Lasagna se pastreaza bine in frigider timp de 2-3 zile si poate fi incalzita in cuptor sau in microwave, inainte de a fi servita. Daca alegi sa o congelezi, asigura-te sa o incalzesti complet inainte de a o servi, astfel incat sa nu riscati sa mancati mancare neigienica.

In concluzie, lasagna cu carne de vita este un fel de mancare usor de pregatit si versatil, care poate fi adaptat la preferintele si nevoile fiecaruia. Poate fi servit ca atare sau alaturi de alte alimente pentru a forma o masa completa si echilibrata. Sper ca acesta reteta sa fie una dintre preferatele tale si sa o prepari cu placere pentru familia si prietenii tai.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]