Ingrediente:

  • 12 foi de lasagna
  • 1 kilogram de carne de pui, taiat cubulete mici
  • 2 cepe mari, tocate
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 cani de rosii taiate cubulete
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper negru macinat
  • 1/2 lingura de boia dulce de ardei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana de vin alb
  • 2 linguri de concentrat de rosii
  • 2 cani de smantana pentru gatit
  • 2 oua
  • 1/2 kilogram de cascaval ras
  • 1/4 kilogram de mozzarella rasa

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 375°F (190°C).
  2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati carnea de pui, prajind pana devine aurie.
  3. Adaugati ceapa, usturoiul si rosiile, amestecand pana cand se inmoaie.
  4. Adaugati zaharul, sarea, piperul negru macinat, boiaua dulce de ardei si concentratul de rosii, amestecand bine.
  5. Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba pana cand se evapora.
  6. Lasati sa se raceasca putin compozitia de carne.
  7. Intr-un bol mare, amestecati smantana, ouale si cascavalul ras.
  8. Inmuiati foile de lasagna in apa calda timp de cateva minute, apoi scurgeti si uscati.
  9. Intr-o tava mare, asezati o foaie de lasagna, apoi o strat de compozitie de carne, o foaie de lasagna, o strat de compozitie de smantana si asa mai departe, pana cand terminati ingredientele.
  10. Acoperiti cu mozzarella rasa si presarati cu putin piper negru macinat.
  11. Bagati tava in cuptor si coaceti timp de 30-35 minute, sau pana cand stratul de mozzarella devine aurie si crocant.
  12. Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi.

Aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este o alegere excelenta pentru o cina sau un pranz, fiind gustoasa si satioasa. Se poate prepara in mare cantitate, fiind potrivita pentru petreceri sau evenimente. Personalizati aceasta reteta in functie de preferinte, adaugand sau schimband ingrediente dupa cum doriti.

Lasagna este una dintre cele mai populare retete italiene si poate fi personalizata in functie de preferinte, folosind diferite tipuri de carne, legume sau sosuri. De exemplu, puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita, sau puteti adauga ardei gras sau ciuperci pentru a adauga mai multe arome si textura.

In ceea ce priveste foile de lasagna, exista o varietate de optiuni disponibile pe piata, inclusiv foi de faina de grau dur, foi de faina de grau alb sau foi din faina integrala. Alegeti foile care vi se potrivesc cel mai bine, in functie de preferinte si necesitati. De asemenea, puteti folosi si foi congelate, care sunt convenabile si rapid de pregatit.

Pentru a crea un sos de lasagna mai bogat, puteti adauga o lingura de ulei de trufe sau o lingura de pasta de tomate, care adauga mai multe arome si accentueaza gustul sosului. De asemenea, puteti adauga si cateva frunze de busuioc sau cateva frunze de oregano pentru a adauga un gust proaspat si parfumat.

In ceea ce priveste stratul de smantana, puteti folosi smantana pentru gatit sau smantana cu continut ridicat de grasimi, in functie de preferinte. De asemenea, puteti folosi si branza ricotta sau branza feta pentru a adauga mai multa cremozitate si arome.

Desigur, unul dintre cele mai importante ingrediente din aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este cascavalul. Alegeti un cascaval de calitate, care sa aiba un gust puternic si sa se topeasca usor. De asemenea, puteti adauga si branza parmezan sau branza romano pentru a adauga mai mult gust si aroma.

In concluzie, aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este una versatila si gustoasa, care poate fi adaptata in functie de preferinte si necesitati. Serviti cu un pahar de vin rosu sau cu o salata de verdeturi si va asiguram ca va fi un succes la masa!

Pregatirea lasagnei cu carne de pui nu necesita mult timp sau efort. Dupa ce ati pregatit sosul, foile si stratul de smantana, tot ce trebuie sa faceti este sa asamblati straturile intr-o tava pentru cuptor. Incepeti prin a unge tava cu putin ulei sau unt, apoi asezati cateva foi de lasagna la baza. Adaugati sosul de carne de pui si un strat de smantana, apoi repetati procesul pana cand toate ingredientele se termina.

Inainte de a pune tava la cuptor, acoperiti-o cu folie de aluminiu sau cu un capac, astfel incat sa se formeze aburi si sa se gateasca uniform. Dupa aproximativ 25-30 de minute, indepartati folia sau capacul si presarati cascaval ras peste stratul de sus. Returnati la cuptor pentru inca 15-20 de minute, sau pana cand cascavalul se topeste si devine auriu.

Cand lasagna este gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 5-10 minute. Acest pas este important pentru ca lasagna sa se intareasca si sa fie mai usor de portionat si servit.

Sfat: Daca doriti sa pregatiti aceasta reteta cu cateva ore inainte sau chiar cu o zi inainte de a servi, puteti sa o refrigerati sau sa o congelati. In acest caz, lasati-o sa se incalzeasca la temperatura camerei sau in cuptor inainte de a o servi.

Aceasta reteta de lasagna cu carne de pui poate fi personalizata in functie de preferinte si poate fi servita ca masa principala sau ca aperitiv. Este un fel de mancare clasic, care nu se demodeaza niciodata si care poate fi pregatit rapid si usor.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]