Ingrediente:
- 12 foi de lasagna
- 1 kilogram de carne de pui, taiat cubulete mici
- 2 cepe mari, tocate
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 cani de rosii taiate cubulete
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de piper negru macinat
- 1/2 lingura de boia dulce de ardei
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 cana de vin alb
- 2 linguri de concentrat de rosii
- 2 cani de smantana pentru gatit
- 2 oua
- 1/2 kilogram de cascaval ras
- 1/4 kilogram de mozzarella rasa
Instructiuni:
- Preincalziti cuptorul la 375°F (190°C).
- Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati carnea de pui, prajind pana devine aurie.
- Adaugati ceapa, usturoiul si rosiile, amestecand pana cand se inmoaie.
- Adaugati zaharul, sarea, piperul negru macinat, boiaua dulce de ardei si concentratul de rosii, amestecand bine.
- Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba pana cand se evapora.
- Lasati sa se raceasca putin compozitia de carne.
- Intr-un bol mare, amestecati smantana, ouale si cascavalul ras.
- Inmuiati foile de lasagna in apa calda timp de cateva minute, apoi scurgeti si uscati.
- Intr-o tava mare, asezati o foaie de lasagna, apoi o strat de compozitie de carne, o foaie de lasagna, o strat de compozitie de smantana si asa mai departe, pana cand terminati ingredientele.
- Acoperiti cu mozzarella rasa si presarati cu putin piper negru macinat.
- Bagati tava in cuptor si coaceti timp de 30-35 minute, sau pana cand stratul de mozzarella devine aurie si crocant.
- Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi.
Aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este o alegere excelenta pentru o cina sau un pranz, fiind gustoasa si satioasa. Se poate prepara in mare cantitate, fiind potrivita pentru petreceri sau evenimente. Personalizati aceasta reteta in functie de preferinte, adaugand sau schimband ingrediente dupa cum doriti.
Lasagna este una dintre cele mai populare retete italiene si poate fi personalizata in functie de preferinte, folosind diferite tipuri de carne, legume sau sosuri. De exemplu, puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita, sau puteti adauga ardei gras sau ciuperci pentru a adauga mai multe arome si textura.
In ceea ce priveste foile de lasagna, exista o varietate de optiuni disponibile pe piata, inclusiv foi de faina de grau dur, foi de faina de grau alb sau foi din faina integrala. Alegeti foile care vi se potrivesc cel mai bine, in functie de preferinte si necesitati. De asemenea, puteti folosi si foi congelate, care sunt convenabile si rapid de pregatit.
Pentru a crea un sos de lasagna mai bogat, puteti adauga o lingura de ulei de trufe sau o lingura de pasta de tomate, care adauga mai multe arome si accentueaza gustul sosului. De asemenea, puteti adauga si cateva frunze de busuioc sau cateva frunze de oregano pentru a adauga un gust proaspat si parfumat.
In ceea ce priveste stratul de smantana, puteti folosi smantana pentru gatit sau smantana cu continut ridicat de grasimi, in functie de preferinte. De asemenea, puteti folosi si branza ricotta sau branza feta pentru a adauga mai multa cremozitate si arome.
Desigur, unul dintre cele mai importante ingrediente din aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este cascavalul. Alegeti un cascaval de calitate, care sa aiba un gust puternic si sa se topeasca usor. De asemenea, puteti adauga si branza parmezan sau branza romano pentru a adauga mai mult gust si aroma.
In concluzie, aceasta reteta de lasagna cu carne de pui este una versatila si gustoasa, care poate fi adaptata in functie de preferinte si necesitati. Serviti cu un pahar de vin rosu sau cu o salata de verdeturi si va asiguram ca va fi un succes la masa!
Pregatirea lasagnei cu carne de pui nu necesita mult timp sau efort. Dupa ce ati pregatit sosul, foile si stratul de smantana, tot ce trebuie sa faceti este sa asamblati straturile intr-o tava pentru cuptor. Incepeti prin a unge tava cu putin ulei sau unt, apoi asezati cateva foi de lasagna la baza. Adaugati sosul de carne de pui si un strat de smantana, apoi repetati procesul pana cand toate ingredientele se termina.
Inainte de a pune tava la cuptor, acoperiti-o cu folie de aluminiu sau cu un capac, astfel incat sa se formeze aburi si sa se gateasca uniform. Dupa aproximativ 25-30 de minute, indepartati folia sau capacul si presarati cascaval ras peste stratul de sus. Returnati la cuptor pentru inca 15-20 de minute, sau pana cand cascavalul se topeste si devine auriu.
Cand lasagna este gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 5-10 minute. Acest pas este important pentru ca lasagna sa se intareasca si sa fie mai usor de portionat si servit.
Sfat: Daca doriti sa pregatiti aceasta reteta cu cateva ore inainte sau chiar cu o zi inainte de a servi, puteti sa o refrigerati sau sa o congelati. In acest caz, lasati-o sa se incalzeasca la temperatura camerei sau in cuptor inainte de a o servi.
Aceasta reteta de lasagna cu carne de pui poate fi personalizata in functie de preferinte si poate fi servita ca masa principala sau ca aperitiv. Este un fel de mancare clasic, care nu se demodeaza niciodata si care poate fi pregatit rapid si usor.
Poftă bună!
Post Views: 1.007
Related Posts:
- Lasagna cu carne de vita, rețetă gustoasă Ingrediente: 12 foi de lasagna 1 kg de carne de vita tocata 1 ceapa mare, taiata marunt 3 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri de ulei 1 lingura de concentrat de rosii 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru 4 cesti de supa de pui 1 lingura de oregano uscat 1 lingura de busuioc uscat 1/2 lingurita de boia de ardei 1/4 lingurita de nucsoara macinata 1/4 lingurita de cimbru uscat 1/2 lingurita de zahar 3 cesti de branza ricotta 3 oua 2 cesti de branza rasa mozzarella 1/4 cesti de parmezan ras Instructiuni: Preincalziti cuptorul la 375°F…
- LASAGNA GERMANĂ, Rețetă Simplă Lasagna germană este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o cină în familie. Această variantă a celebrului preparat italian se caracterizează prin folosirea cartofilor în locul pastelor. Pentru a pregăti această lasagna, vei avea nevoie de cartofi, carne de vită tocată, ceapă, usturoi, roșii, mărar, sare și piper. Începe prin a fierbe cartofii în apă cu sare, apoi taie-i în felii. Separat, călește ceapa și usturoiul într-o tigaie, adaugă carnea tocată și las-o să se rumenească. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și mărarul tocat. Pe un strat de cartofi din tavă, adaugă sosul de carne, apoi repetă operațiunea până ce…
- Reteta clasica de lasagna, Simplă și Rapidă Lasagna este un fel de mâncare tradițional italian, alcătuit din foi de paste, sos de carne și brânză. Reteta clasica de lasagna este una simplă și rapidă, perfectă pentru orice ocazie. Pentru a pregăti acest delicios preparat, veți avea nevoie de foi de lasagna proaspătă sau uscată, sos de carne, brânză mozzarella și parmezan. Într-un vas termorezistent, se așează un strat de sos de carne, apoi un strat de foi de lasagna și se presară brânza. Acest proces se repetă până când vasul este plin, iar deasupra se adaugă un ultim strat de sos și brânză. Vasul se introduce în…
- Lasagna cu spanac, rețetă italiană gustoasă Lasagna cu spanac este o reteta delicioasa si satioasa, perfecta pentru o cina sau o masa festiva. Urmatorul este un exemplu de reteta pentru a prepara aceasta mancare acasa: Ingrediente: 8 foi de lasagna 2 pungi de spanac congelat sau proaspat 1 ceapa mica, tocata 3 catei de usturoi, zdrobiti 1/4 cana de ulei de masline 1/2 lb de carne tocata de vita sau pui 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper 1 cutie de rosii tocate (14 oz) 1 cana de smantana sau iaurt 2 oua, batute 2 tije de busuioc, tocate 1 1/2 cani de branza ricotta…
- CONCENTRAT DE SUC DE STRUGURI UK, Rețetă Simplă Concentratul de suc de struguri UK este un produs natural, obținut din strugurii proaspeți și coapți, prin procesul de extracție a sâmburilor și a cojilor. Acesta conține o concentrație ridicată de substanțe benefice pentru sănătate, precum vitaminele, mineralele și antioxidanții. Pentru a obține concentratul de suc de struguri UK, se folosește o tehnică de presare la rece, care păstrează intacte atât proprietățile organoleptice, cât și cele nutritive ale strugurilor. Astfel, acest produs este bogat în aroma și gustul natural al strugurilor, fără a fi adăugate conservanți sau arome artificiale. Concentratul de suc de struguri UK poate fi utilizat în diverse…
- LASAGNA CU CARNE, Rețetă Simplă Lasagna cu carne este un fel de mâncare delicios și consistent, ideal pentru a fi savurat în familie. Rețeta simplă presupune alternarea straturilor de foi de lasagna, carne tocată și sos de roșii. Pentru a pregăti această savuroasă lasagna, se începe prin prăjirea cărnii tocate la foc mediu, apoi se adaugă ceapă, usturoi și condimente pentru un gust intens. Se toarnă sosul de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic până când sosul devine gros și bogat în arome. Într-o tavă, se așază un strat de foi de lasagna, apoi se adaugă sosul de carne și se presară…
- RETETA RAPIDA DE LASAGNA, Rețetă Simplă Lasagna este un preparat tradițional italian, foarte apreciat pentru gustul său delicios și textura sa cremoasă. Dacă vrei să pregătești o lasagna rapidă și simplă, iată o rețetă ușor de urmat. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie, călește ceapă și usturoiul în ulei de măsline. Adaugă carne tocată și rumenește-o. Toarnă sosul de roșii și condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. Într-un vas termorezistent, așează straturi de foi de lasagna, sos și brânză. Repetă acest proces până se termină ingredientele. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și lasă la cuptor timp de 30 de minute. După…
- LASAGNA JAMILA, Rețetă Simplă Lasagna Jamila este un fel de mâncare delicios și ușor de preparat, inspirat din bucătăria italiană. Pentru această rețetă simplă, veți avea nevoie de foi de lasagna, carne de vită tocată, sos de roșii, ceapă, usturoi, mozzarella și parmezan ras. Într-o tigaie, căliți ceapa și usturoiul până devin aurii, apoi adăugați carnea și continuați să gătiți până se rumenește. Adăugați sosul de roșii și lăsați să fiarbă timp de câteva minute. Într-o tavă, așezați un strat de foi de lasagna, apoi adăugați un strat generos de sos de carne și presărați cu mozzarella rasă. Continuați să alternați straturile până când…
- Friptură de vită în sos de vin alb, rețetă gustoasă Friptura de vită în sos de vin alb este o alegere perfectă pentru o cină elegantă sau pentru ocazii speciale. Această rețetă îmbină aroma și gustul intens al cărnii de vită cu dulceața și aciditatea vinului alb, creând o combinație savuroasă și delicioasă. Ingrediente: 1 kg de friptură de vită (preferabil cu os) 1 cană de vin alb sec 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mare, tăiată cubulețe 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de supă de vită 2 linguri de unt 2 linguri de făină Sare și piper, după gust Oregano și cimbru uscat, după gust…
- Reteta lasagna gordon ramsay, Simplă și Rapidă Reteta lasagna Gordon Ramsay, simplă și rapidă, este o modalitate minunată de a te bucura de un delicios fel de mâncare italian. Pentru a pregăti această lasagna, vei avea nevoie de foi de lasagna gata făcute, carne tocată, sos de roșii, usturoi, ceapă, busuioc proaspăt, mozzarella și parmezan ras. Într-o tigaie, călești ceapa și usturoiul până devin aurii, apoi adaugi carnea tocată și o rumenești. După aceea, adaugi sosul de roșii și busuiocul proaspăt și fierbi la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Într-o tavă termorezistentă, așezi un strat de foi de lasagna, apoi adaugi un strat generos de…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]