Ingrediente:

  • 12 foi de lasagna
  • 500 g carne de porc macinata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 cani (500 ml) suc de rosii
  • 3 cani (750 ml) apa
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 2 cani (500 ml) lapte
  • 250 g branza rasa

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga carnea de porc, ceapa si usturoi. Gateste pana cand carnea este bine facuta si ceapa devine transparenta, aproximativ 10 minute.
  3. Adauga oregano, busuioc, rozmarin, sare, piper si faina, amestecand bine. Adauga suc de rosii si apa, si fierbe pana cand sosul incepe sa se ingroase, aproximativ 15 minute.
  4. In timp ce sosul se fierbe, pregateste bechamelul. Incinge untul intr-o tigaie si adauga faina, amestecand continuu pana cand se formeaza o compozitie cremoasa. Adauga laptele, amestecand in continuare pana cand sosul devine ferm. Adauga branza rasa si amesteca bine.
  5. Aseaza o foaie de lasagna in fundul unui vas termorezistent. Adauga o strat de sos de carne si un strat subtire de bechamel. Repeta acesti pasi pana cand toate foile de lasagna sunt folosite.
  6. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace in cuptor pentru 30 de minute. Inlatura folia de aluminiu si coace inca 10 minute, pana cand devine rumen.
  7. Serveste cald, presarat cu verdeata proaspata tocata.

Aceasta reteta poate fi personalizata in functie de preferinte, adaugand sau inlocuind ingrediente, cum ar fi rozmarinul sau busuiocul cu alte ierburi aromatice sau adaugand ciuperci sau ardei gras. Lasagna cu carne de porc este o reteta perfecta pentru o cina sau pentru o masa de weekend, fiind usor de pregatit si delicios de savurat.

Reteta de lasagna cu carne de porc este o reteta versatila si poate fi personalizata in functie de preferintele individuale. De exemplu, puteti adauga mai multe legume, cum ar fi ardei gras sau ciuperci, pentru a adauga textura si aroma. De asemenea, puteti inlocui carnea de porc cu carne de vita sau chiar cu soia texturizata pentru o versiune vegetariana.

Sosul de carne este cheia acestei retete, asa ca este important sa il gatiti bine. Incepeti prin a gati carnea de porc si ceapa pana cand carnea este bine facuta si ceapa devine transparenta. Adaugati apoi ierburile aromatice, cum ar fi oregano, busuioc si rozmarin, pentru a adauga aroma. In timp ce sosul se fierbe, pregatiti bechamelul. Acesta se face prin incalzirea untului si adaugarea fainii, amestecand continuu pana cand se formeaza o compozitie cremoasa. Adaugati laptele, amestecand in continuare, pana cand sosul devine ferm.

Aranjarea foii de lasagna si a sosurilor este importanta pentru a obtine un aspect atractiv si pentru a asigura o distribuire uniforma a ingredientelor. Incepeti prin a aseza o foaie de lasagna in fundul vasului termorezistent. Adaugati apoi un strat de sos de carne si un strat subtire de bechamel. Repetati acesti pasi pana cand toate foile de lasagna sunt utilizate. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si coaceti in cuptor pentru 30 de minute. Inlaturati apoi folia de aluminiu si coaceti inca 10 minute, pana cand devine rumen.

Cand este gata, lasagna cu carne de porc poate fi servita cald, presarata cu verdeata proaspata tocata, cum ar fi patrunjel sau marar. Este o reteta excelenta pentru o cina sau o masa de weekend, fiind usor de pregatit si delicios de savurat. Poate fi servita cu o salata verde sau cu o paine calda, pentru a completeaza mesei. Asigurati-va sa folositi foi de lasagna proaspete pentru a obtine rezultatele dorite si sa respectati timpii si temperaturile recomandate pentru a obtine un rezultat perfect.

Reteta de lasagna cu carne de porc poate fi personalizata in functie de preferinte. De exemplu, puteti adauga branza sau smantana pentru un sos mai cremos, sau puteti folosi foi de lasagna din faina integrala pentru un plus de nutrienti. De asemenea, puteti adauga legume precum ardei gras sau ciuperci pentru a diversifica gustul si textura.

Pentru a adauga un plus de aroma, puteti folosi usturoi sau ceapa verde in sosul de carne si in sosul bechamel. Acestea vor adauga un plus de aroma si vor face reteta mai savuroasa.

In cazul in care doriti o versiune mai usoara a retetei, puteti folosi carne de vita slaba sau chiar soia texturizata. In plus, puteti folosi lapte cu continut redus de grasimi sau chiar lapte de soia in sosul bechamel.

Este important sa respectati timpii si temperaturile recomandate pentru a obtine un rezultat perfect. Serviti lasagna calda, presarata cu verdeata proaspata, pentru a-i adauga un plus de aroma.

In concluzie, reteta de lasagna cu carne de porc este o reteta versatila si poate fi personalizata in functie de preferinte. Este usor de pregatit si delicios de savurat, fiind perfect pentru o cina sau o masa de weekend.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]