KUTYA, Rețetă Simplă

KUTYA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru KUTYA

Pentru a pregăti delicioasa rețetă de KUTYA, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 cană de grâu
 • 1 cană de nuci măcinate
 • 1 cană de stafide
 • 1 cană de miere
 • Jumătate de cană de semințe de mac
 • Jumătate de cană de fistic măcinat
 • 1 baton de scorțișoară

Mod de preparare pentru KUTYA

Pentru a pregăti KUTYA, urmați pașii de mai jos:

 1. Pregătiți grâul: puneți grâul într-un castron, acoperiți-l cu apă și lăsați-l la înmuiat timp de aproximativ 4-6 ore sau peste noapte.

 2. Gătiți grâul: strecurați grâul și puneți-l într-o oală mare. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi grâul și adăugați un praf de sare. Lăsați grâul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau până când este gătit și încă mai are puțină crocanță. Strecurați grâul și clătiți-l sub apă rece pentru a opri procesul de gătire.

 3. Amestecați toate ingredientele: într-un castron mare, amestecați grâul gătit, nucile măcinate, stafidele, mierea, semințele de mac și fisticul măcinat. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine combinate.

 4. Adăugați scorțișoara: răzuiți batonul de scorțișoară în amestecul de KUTYA și amestecați bine pentru a distribui aroma în toată rețeta.

 5. Serviți: KUTYA este de obicei servită ca desert tradițional de Crăciun în Ucraina și Rusia. Se servește de preferință rece și este adesea decorată cu fructe uscate sau nuci.

Concluzie despre reteta KUTYA

KUTYA este o rețetă tradițională de Crăciun, adorată de multe familii din Ucraina și Rusia. Această rețetă simplă și gustată se prepară dintr-un amestec de grâu gătit, nuci, stafide, miere și condimente. Gustul bogat și textura crocantă a nucilor și semințelor face din KUTYA un desert delicios și satisfăcător. Este o modalitate minunată de a adăuga un pic de tradiție în sărbătorile de iarnă și de a împărtăși bucuria cu cei dragi. Pregătiți această rețetă simplă și veți fi surprinși de cât de ușor este să creați un desert atât de delicios și apreciat.

Așadar, încheiem articolul nostru despre KUTYA, rețeta simplă. Sperăm că veți încerca această rețetă tradițională și că vă va încânta papilele gustative. Nu uitați să savurați acest desert împreună cu cei dragi și să vă bucurați de tradițiile și obiceiurile specifice sezonului festiv. Fie ca KUTYA să aducă bucurie, sănătate și fericire în casa voastră în timpul sărbătorilor de iarnă!