KLEFTIKO, Rețetă Simplă

KLEFTIKO, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru KLEFTIKO, Rețetă Simplă

Pentru a pregăti deliciosul Kleftiko, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de carne de miel (de preferat cu os)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare a KLEFTIKO, Rețetă Simplă

  1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Spală și usucă bine carnea de miel cu ajutorul unor șervete absorbante.
  3. Pune carnea într-un vas termorezistent și unge-o cu ulei de măsline.
  4. Stoarce sucul de la o lămâie și toarnă-l peste carne.
  5. Curăță cățeii de usturoi și feliază-i în bucăți subțiri. Adaugă usturoiul peste carne.
  6. Condimentează cu sare, piper negru, cimbru și rozmarin.
  7. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l la cuptor pentru aproximativ 2-3 ore, până când carnea este fragedă și suculentă.

Concluzie despre rețeta simplă de KLEFTIKO

Kleftiko este o rețetă simplă și delicioasă ce provine din bucătăria grecească. Această mâncare tradițională constă în carne de miel gătită lent în cuptor, până când devine fragedă și suculentă. Aroma intensă a usturoiului și a ierburilor condimentează perfect carnea, iar sucul de lămâie adaugă o notă de prospețime. Kleftiko este o rețetă ideală pentru o cină specială sau pentru petreceri alături de familie și prieteni. Poate fi servită alături de o salată de legume proaspete sau de cartofi prăjiți. Cu siguranță, vei cuceri pe toată lumea cu acest preparat tradițional grecesc.