Ingrediente:

 • 6 roșii mari
 • 2 ardei roșii
 • 2 ardei verzi
 • 1 ceapă mare
 • 3 căței de usturoi
 • 200g brânză de vaci
 • 2 linguri de concentrat de roșii
 • 2 linguri de ulei
 • sare și piper după gust
 • câteva frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

 1. Spălați și curățați toate legumele.
 2. Tăiați capetele superioare ale roșiilor și scoateți miezul cu o lingură.
 3. Toacați ceapa, usturoiul și ardeii și amestecați-le într-un bol cu brânza de vaci. Adăugați concentratul de roșii, sare și piper după gust și amestecați bine.
 4. Umpleți roșiile cu amestecul de brânză și legume.
 5. Așezați roșiile umplute într-o tavă, turnați ulei peste ele și presărați busuioc proaspăt.
 6. Coaceți la 180°C timp de 30-40 de minute sau până când sunt bine rumene.
 7. Serviți fierbinți cu o salată sau alte garnituri după preferință.

„Jardiniera” cu legume sau roșii umplute cu brânză de vaci este o rețetă ușor de preparat, care are nevoie de puține ingrediente și care oferă o masă gustoasă și sănătoasă. Această rețetă este potrivită pentru o cină sau pentru o masă de prânz, iar ingredientele pot fi ușor modificate în funcție de preferințele personale.

Legumele folosite în această rețetă, precum roșiile, ardeii, ceapa și usturoiul, sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. De asemenea, acestea sunt foarte bune pentru digestie și au un conținut scăzut de calorii, ceea ce înseamnă că pot fi consumate cu încredere de cei care își doresc să mențină o dietă sănătoasă.

Brânza de vaci este un ingredient foarte versatil și poate fi folosit în mai multe rețete. Ea adaugă o notă cremoasă și un gust deosebit acestei rețete și poate fi înlocuită cu alt tip de brânză, cum ar fi brânza feta sau brânza ricotta, dacă preferați un gust mai pronunțat.

Concentratul de roșii oferă o aromă puternică și un gust proaspăt acestei rețete și poate fi înlocuit cu suc de roșii sau pasta de tomate, dacă preferați. Busuiocul proaspăt este opțional, dar adaugă un plus de aroma și de frumusețe acestei rețete.

În general, această rețetă poate fi preparată într-un mod foarte simplu și rapid. Legumele se curăță și se toacă, iar apoi se amestecă cu brânza de vaci și cu concentratul de roșii. Se umplu roșiile cu această compoziție și se coc în cuptor timp de 30-40 de minute. Rețeta poate fi personalizată în funcție de preferințe și poate fi servită cu salată sau cu orice alt

Modul de pregătire este foarte simplu. Legumele se spală și se curăță, iar apoi se toacă în bucăți mici. Brânza de vaci se amestecă cu aceste legume tocate, cu sare și piper, după gust. Rosiile se curata de partea de sus si se scobesc, iar apoi se umplu cu amestecul de brânză și legume.

După ce au fost umplute, roșiile se așează într-o tavă pentru cuptor și se toarnă concentratul de roșii sau suc de roșii peste ele. Se adaugă busuioc proaspăt sau altă condimentare, după preferințe.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace timp de 30-40 de minute, sau până când brânza și legumele sunt bine rumenite și roșiile sunt bine coapte.

„Jardiniera” cu legume sau roșii umplute cu brânză de vaci poate fi servită caldă sau rece, cu o salată sau cu un fel de garnitură la alegere. Poate fi de asemenea, o alegere potrivită pentru a fi luată cu voi la serviciu sau la școală, fiind ușor de transportat și de mâncat.

Această rețetă poate fi personalizată cu ușurință, adăugând sau înlocuind ingredientele cu altele, în funcție de preferințe. Este, de asemenea, o rețetă potrivită pentru a fi servită la petreceri sau la mese de familie, deoarece poate fi preparată în cantități mari și poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor oricărui grup.

Poftă bună!
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]