Ingrediente:

 • 4-5 piersici, curățate și tăiate în cuburi
 • 1 cană de lapte
 • 1 cană de smântână pentru frișcă
 • 3/4 cană de zahăr
 • 1/2 linguriță de extract de vanilie
 • 1 praf de sare

Instructiuni:

 1. Pune piersicile curățate și tăiate în cuburi într-o tigaie și fierbe-le până când se îndulcesc, aproximativ 5-7 minute. Lasă-le să se răcească.
 2. Într-un blender, mixează piersicile fierte, laptele, smântâna pentru frișcă, zahărul, extractul de vanilie și sarea până când devin bine amestecate.
 3. Toarnă compoziția într-un vas pentru înghețată și congelează timp de 4-6 ore, amestecând din când în când pentru a evita formarea cristalelor de gheață.
 4. Scoate înghețata din congelator cu 15-30 minute înainte de a o servi, astfel încât să se poată răsuci ușor.
 5. Serviți înghețata cu fructe proaspete sau un sos de ciocolată pentru a o face și mai specială.

Această rețetă este ușor de preparat și poate fi personalizată în funcție de preferințele tale. Poți adăuga, de exemplu, un strop de suc de lămâie sau de portocale pentru a-i da un plus de aromă. Bucură-te de un desert răcoritor și delicios cu înghețata de piersici!

Rețeta pentru înghețata de piersici poate fi una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de înghețată pe care le poți prepara acasă. Piersicile sunt o sursă naturală de dulceață și aroma lor delicată este îmbunătățită prin adăugarea de lapte, smântână pentru frișcă, zahăr și extract de vanilie.

Poți folosi acestă rețetă de bază și poți adăuga alte ingrediente pentru a personaliza înghețata. De exemplu, poți adăuga un strop de suc de lămâie sau de portocale pentru a-i da un plus de aromă. De asemenea, poți înlocui piersicile cu alte fructe de sezon, cum ar fi căpșuni, zmeură sau caise.

Odată ce ai preparat compoziția, o poți congela timp de 4-6 ore, amestecând din când în când pentru a evita formarea cristalelor de gheață. Scoate înghețata din congelator cu 15-30 minute înainte de a o servi, astfel încât să se poată răsuci ușor.

Servită cu fructe proaspete sau un sos de ciocolată, înghețata de piersici poate fi un desert perfect pentru o zi caldă de vară sau pentru orice moment când ai nevoie de ceva răcoritor și delicios.

Această rețetă poate fi ușor adaptată pentru a se potrivi nevoilor tale dietetice, cum ar fi eliminarea zahărului sau utilizarea unui lapte alternativ pentru a o face potrivită pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Fie că optezi pentru o versiune standard sau o versiune adaptată nevoilor tale, înghețata de piersici este o rețetă care nu poate fi greșită.

Ingredientele de bază pentru această rețetă sunt piersicile, laptele, smântâna pentru frișcă, zahărul și extractul de vanilie. Este important să alegi piersici bine coapte pentru a obține o aromă puternică și un gust dulce. Poți folosi piersici proaspete sau congelate, însă nu uita să le scoți din congelator cu câteva ore înainte de a le folosi. Prepararea înghețatei de piersici este un proces simplu și rapid, astfel încât poți obține un desert delicios într-o jumătate de oră.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

4 thoughts on “Înghețată de piersici, deserti foarte gustos

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*